Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Ljubav, sex, čarobne točke i predrasude....

15.07.2007.

rugim riječima „dotaknuti sebe izvan granice tijela“ kako je to prigodno... baš za sva vremena nazvao Kišević.
Što je po mom mišljenju ljubav odgovorila sam kod Mileta... pa ću to samo prenijeti ovdje.
Ljubav nije vezana uz neka mjesta ili osobe koje srećemo na svom putu... nego je ljubav nešto što izvire i živi u nama. Ljubav to smo mi.
Ljubav nije trgovina u kojoj računamo tko je više dao. U ljubavi ne zbrajamo primljeno.
Ljubav je stanje duha... ljubav izvire u nama... ljubav dajemo i kada ne dobijemo ništa za uzvrat. Ljubav nije nešto uvjetovano trenutnim partnerom ili njegovim nepostojanjem. Ljubav je nešto što raste neprestano u nama... a ako redovito čistimo i njegujemo izvor ona je poput rajskog vrta.... bujna, šarena, bogata i prelijepa.... a kad spoznamo takvu ljubav u nama tada ona isijava iz naših očiju, miriši iz naše kože... mi smo zadovoljni jer ljubimo jer je imamo... i tek kada naučimo nesebično ljubiti svaku svoju misao, svaki događaj u svom danu, svakog čovjeka kojeg sretnemo... tek tada znamo ljubav drugih prepoznati i primiti na pravi način.
Znači... ljubav je svuda gdje smo mi...
Koliko puta se naježimo, zatitramo jer prepoznamo pozitivnu misao... to je također ljubav.
Svaki dijalog koji nam je ugodan znači ljubav. Ljubav nam u život ne dolazi kroz osobe koje ljubimo.... ona je u nama.
Hajdemo se na kratko prisjetiti legendarnog ljubavnika Kazanove – po nekima najuspješnijeg ljubavnika svih vremena. Živio je 73 godine, a imao je 116 ljubavnica – znanih u javnosti.
Mnogi bi si muškarci dali izvaditi jedan bubreg da saznaju tu čarobnu formulu pomoću koje je Kaznova imao takav uspjeh kod žena. On nije bio neki ljepotan, nije bio bogat, nije imao baš visoko obrozovanje, nije imao pedigre (korijeni su mu u najsiromašnijem staležu), ali žene je privlačio poput magneta. Zašto?
Mislim da je tajna upravo u njegovom odnosu prema ženama.... u onom osjećaju koji je budio kod njih. One su se u njegovom društvu osjećale kao CARICE. Rođen je 1725. godine. U njegovo doba nije bilo moderne psihologije i svih znanstvenih istraživanja, ali njemu je neki tajanstveni glas... valjda onaj koji dijeli talente prišapnuo da žena želi biti centar muškarčeva svijeta i upravo pomoću tog saznanja i provodeći ga u djelo on je postizao takav uspjeh.
Drage moje blogerice, vi jako dobro znate kako izgleda ovaj macho muški svijet oko nas.... a živimo toliko godina nakon njega. Znamo koji su stavovi Crkve.... koji status ona nudi ženi u društvu i obitelji..... a onda samo pokušajte zamisliti kakav je taj odnos bio u Kazanovino doba. A on je svoje carice vozio u gondolama punim latica ruža, kada je bio s njima nitko ih nije imao pravo prekidati.... to je bilo samo njihovo vrijeme.... jer vrijeme koje je posvetio ženi, on joj ga je posvetio do daske. Spavaća soba mu je bila prepuna ogledala i svijeća.... a sluge su hranu (biranu – često afrodizijačkih svojstava) dostavljali kroz male prozorčiće. Zbog svojih ljubavnica se često upuštao u dvoboje – riskirao život, prkosio zakonu. Kada je osvajao satima je razgovarao sa odabranom žrtvom.... ulazio joj je u svijest. Bilo mu je strašno važno svoj plijen upoznati iznutra.... bilo je važno proniknuti joj u dušu. Ništa nije prepuštao slučaju.... Što je dobio takvim odnosom? Dobio je ono što macho-bahati tipovi nikada neće upoznati. Dobio je ono što što može pružiti samo žena koje se osjeća opušteno, koja se osjeća u tom trenutku centrom svemira, osjeća se lijepom, voljenom, željenom, poštovanom.... drugim riječima – osjeća se CARICOM. Mnogi će macho guslari pročitati ovaj post i neće razumijeti ovu rečenicu.... čak će se bahato nasmijati, ali to nije važno.... jer njima ova tema nije ni posvećena. Bit će tu i naivnih blogera..... kojima poručujem neka ne kopiraju Kazanovine mamce jer ipak žive u neko drugo vrijeme.... pa bi ženi koju love moglo biti neugodno ako nekoga pozovu na dvoboj. Svoj odnos treba poštelati.... prilagođeno vremenu u kojem žive.
No, ovaj post pišem blogericama. Jedna je neki dan pitala gdje je G točka i kako se može uspoređivati vjerski zanos i vatromet koji ljudi doživljavaju u sexualnom zanosu.
Mislim da imamo prednost što živimo baš u ovo vrijeme. Nisu nam potrebni Kaznove da bi nas uvjerili da smo CARICE. Macho-bahate sirovine nisu i ne smiju biti dovoljno glasni da nas ponize, unište samopouzdanje i ubiju taj osjećaj kojim smo odabrale svoje mjesto pod zvijezdama. Kada spoznamo da ljubav raste u nama (o čemu sam govorila na početku ovog posta), da ljubavni zanos i spolnost također rastu u nama – da su nam darovane – tada nam to više nitko ne može oduzeti. Ako nam je Bog dao moć da osjetimo ljubav i nagon – tada nas ni jedno crkveno učenje ne može uvjeriti da je to sramotno, tada nas ni jedan mušarac ne može i ne smije moći uvjeriti da to ne postoji. Kad nam je nešto darovano – tada je to naše. To nas čini moćnima. I zato nikada nemojte dozvoliti da to moćno i predivno oružje koje imate bilo tko upotrijebi protiv vas. Nemojte ga obezvrijediti, zaprljati i tražiti na pogrešnim mjestima.
Mnogi pokušavaju „dodirnuti sebe izvan granice tijela“ pomoću droge, alkohola, čestih promjena partnera, na šumskim zabavama. Sve su to dude varalice, tješilice i uzaludno traženje.... jer prava čarolija spava u vama... samo je treba potražiti. D. Maksimović je davno napisala: „Kada bih ja bila mladić moja bi djevojka imala dušu bogatu, kao što su zimske gore bogate bajkama.“ Jesu li muškarcima važne naše duše? Ne, baš previše. Ali važne su nama... jer kroz njih spoznajemo sebe... izgrađujemo samopoštovanje.
Možda se ponekad osjećate usamljeno... ali čarolija je i tada u vama. Samopoštovanje i prepoznavanje sebe su ta tajna. I Kazanova je ranjavao. Zato ne tražite sebe kroz odnos s bilo kojim muškarcem. Poštujte sebe pa će vas i muškarci poštovati.
Ovo što sam napisala blogerice mojih godina jako dobro znaju.... ali eto... napisala sam to za naše blogerske pupoljke... da im se nađe.... :)


Post je objavljen 28.08.2007. u 16:01 sati.