Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Zapovjednik Slavica u strahu za život evakuirao obitelj

Dražen Slavica, photo by Nikša Stipaničev/CROPIX
ŠIBENIK - Zapovjednik JVP-a Šibenik Dražen Slavica, u strahu za sigurnost i živote bližnjih, jučer je evakuirao svoju obitelj iz Šibenika, a djeca mu nisu krenula u školu.

Naime, u pomanjkanju vjerodostojnih informacija o uzrocima smrti i stradanja trinaestorice vatrogasaca u požaru na otoku Kornatu, Šibenikom su se proširile glasine, nagađanja i spekulacije koje su stvorile atmosferu linča, a Dražen Slavica je bez ikakvih dokaza, prije nego što je završena istraga i prije bilo kakvih službenih informacija, proglašen glavnim i jedinim krivcem sa smrt osmorice i teško ranjavanje petorice vatrogasaca!

Na Slavicu su bačene najteže moguće kletve: “Slavica gasi požare ljudima”, “Slavica je kriminalac”, “Slavica je ubojica”, “Izlio je 200 litara vode da više mesa stane u helikopter”, “Dražen Slavica je kriv jer ih je stavio u helikopter bez kapi vode”.
Na Slavicu su bačene najteže moguće kletve: “Slavica gasi požare ljudima”, “Slavica je kriminalac”, “Slavica je ubojica”, “Izlio je 200 litara vode da više mesa stane u helikopter”, “Slavicu treba ubiti”, “Dražen Slavica je kriv jer ih je stavio u helikopter bez kapi vode”.

Pred takvom lavinom ustuknuo je razum, a što je najgore nadležne institucije i svi oni koji barem nešto znaju i mogu objasniti, barem one pojedinosti o načinu rada i opremi vatrogasaca, a ne zadiru u istragu i ne ometaju put do istine - šute i ništa ne poduzimaju da smire situaciju i smanje tenzije.

Na primjer, nitko nije objasnio javnosti da vatrogasci ne mogu ući u helikopter s leđnim naprtnjačama punima vode jer inače ne bi mogli iskakati iz helikoptera te da je optužba da je netko zabranio vatrogascima nositi vodu kako bi ih stalo više u helikopter zapravo obična besmislica.

Dražen Slavica dobio je priliku samo reći da je podnio moralnu ostavku i da se ne osjeća krivim, no to je još više razbuktalo loše emocije pa mu se sada prijeti čak i ubojstvom.


Tekst preuzet s www.jutarnji.hr

Post je objavljen 05.09.2007. u 09:35 sati.