Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Neke zanimljivosti od danas

Danas je na konferenciji za novinare IDS-a saborski zastupnik Damir Kajin zatražio ostavku ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina. Nime, iako drži da Kirin nije kriv za pogibiju vatrogasaca, te da na takvoj tragediji ne treba politizirati, smatra da bi ostavku treba podnjeti zbog moralne odgovornosti poput nekadašnje ministrice zdravstva Rukavine u Račanovoj vladi koja je podnjela ostavku zbog afere Baxter.
Smatra da je moguće sa nekoliko milijuna kuna pokriti cijelu Hrvatsku video nadzorom, kao što je učinjeno u Istri, pa tamo vatrogasci i bez dojave mogu za 20 minuta biti na mjestu požara.


Riječki Ekološki pokret je poslao sljedeće priopćenje u kojem se protive slavlju održanom povodom obnove bakarskih prezida i berbe grožđa jer će uskoro kraj tog zemljišta proći četverotračni autoput – dionica Sv. Kuzam – Križišće, zaslugom župana Komadina i Mladena Črnjara ravnatelja županijskog zavoda za prostorno planiranje koji su takvu trasu progurali u prostorni plan županije. Stoga to područje nikada neće postati UNESCO-va baština, jer UNESCO ne štiti autoputeve koji će uništiti mnoge prezide. Zato će se REP založiti da prezidi ne dođu pod UNESCO.
Također smatraju da se članovi udruge Dolčina nisu suprostavili navednoj trasi ceste iz straha da ne izgube financijsku potporu županije.
Smatraju da je autoput trebao ići trasom iza brda sjeverno od Krasice te tunelom ispod Hreljina i Križišća iznad Šmrike, tako se ne bi uništili prezidi.
U priopćenju navode primjer kako su francuski poljoprivrednici, kulturnjaci i ekolozi spriječili izgradnju autoputa koji je trebao ići posred vinograda. Francuska vlast je njihove primjedbe uvažila, unatoč činjenici što je gradnja alternativne trase bila mnogo skuplja, dok je u slučaju bakarske trase alternativa bila i jeftinija.


Na redovitoj presici PU PG iznesen je podatak da je granična policija zaustavila četiri pokušaja krijumčarenja životinja, od čega se u tri slučaja radilo o zaštićenim vrstama.
Prvo je zaustavljen albanski državljanin koji je pokušao prokrijumčariti dvadeset i jednog živog češljugara, zatim je zaustavljen talijanski državljanin koji je u frižideru mao 9 ubijenih prepelica i takođe je zaustavljen jo jedan talijanski državljanin sa dvije zaštićene kornjače tzv. Čančare. Posljednji slučaj se tiče poljskih državljana koji su u staklenkama imali četiri škorpiona i dvije bogomoljke.


Post je objavljen 04.09.2007. u 13:54 sati.