Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cryingplanet

Marketing

Tragedija na Kornatima



Zadnje vrijeme nema nešto postova jer nemam vremena. Moram srediti nešto oko faxa i još nekih stvari pa ću se vratiti gomilavanju postova. Kad već nešto pišem, dotaknit ću se glavne vijesti ovih dana u Hrvatskoj, a to je tragedija na Kornatima. Ne znam za vas, ali meni cijela priča nema nikakve logike. Trava se zapalila koja je svega do koljena visoka, a osmero ih pogine. Kako nastradali vatrogasci još nisu imali prilike reći što se desilo, neki nažalost neće imati priliku u ovom životu to reći, ne znamo što se zaista desilo i kako je ustvari sve to izgledalo. Kako kaže onaj vatrogasac iz Rijeke; "Zar su ovce pametnije od ljudi?" Samo su ljudi izgorili na požarištu, ćak su i ovce uspjele pobjeći.
Helikopter ih je spustio, kako kažu, u srce požarišta, a nije ih mogao spasiti zbog jakog vjetra...kako ih je onda po tom jakom vjetru mogao spustiti??? Zar je vatrena linija debela 10 metara pa nisu mogli preskočiti zapaljenu travu? Vatrogasna oprema kao da je bila lako zapaljiva, bez onog benzina koji su nosili sa sobom... Puno je tu pitanja. Kako čujem specijalna vojska je izašla na teren..otkad specijalna vojska vrši očevide na požarištima? I također mi neke informacije kažu da je otok okružila vojna mornarica...Ne znam odakle te informacije osobi koja mi ih je rekla, ali ako je istina, čemu ako se ne radi o nekom vojnom eksperimentu?
Iskreno, moja sućut obiteljima poginulih. Kako stvari stoje s cijelom pričom i onim opuškom (yeah right), teško da će ostati netko od preživljelih živ, nadam se da hoće.



Post je objavljen 04.09.2007. u 11:19 sati.