Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Pola stoljeća vrpoljačkoga KUD-a Ivana Meštrovića

VRPOLJE – Kao danas sjećam se kada sam uime tek osnovanoga kulturno-umjetničkog društva pisao u Ameriku molbu već nadaleko poznatom kiparu Ivanu Meštroviću da dopusti da svoj KUD nazovemo njegovim imenom.
Meštrović je rođen u našem Vrpolju i željeli smo tako očuvati uspomenu na njega i njegovo djelo, bili smo jako sretni kada je pristao. I nakon svih ovih godina ponosim se što sam bio dio ovoga KUD-a – kazao je u nedjelju popodne na svečanoj proslavi 50. obljetnice vrpoljačkoga KUD-a Ivana Meštrovića njegov prvi predsjednik Ivo Tomašić iz Zagreba.

Među brojnim uzvanicima proslavi jubileja nazočili su i članovi KUD-a Vrpoljac iz Vrpolja Šibenskog, s kojima Vrpolje i KUD I. Meštrovića uspješno surađuje od 1981. godine.

– Sretni smo svjedočiti ovim svečanim trenucima. Nakon svih ovih godina ovdje se osjećamo kao domaćini i veselimo svakom novom susretu, ovdje ili kod nas u Dalmaciji – kazao je predsjednik KUD-a Vrpoljac Miroslav Landeka darujući slavljenika velikom amforom.

U sklopu proslave jubileja održana je etnoizložba tradicijske kulture vrpoljačkoga kraja, a predsjednik slavljeničkoga KUD-a Paško Plevnik uručio je priznanja zaslužnima za doprinos radu KUD-a.
Autor Boris GAJDUKOV

IZVOR:www.vecernji.hr

Post je objavljen 04.09.2007. u 11:19 sati.