Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogofan

Marketing

Odigran je i posljednji susret drugog kola Serie A u kojem su Milan i Fiorentina podijelili bodove. Domaćini su prvi došli do prednosti, ali su viole na kraju uspjeli izvući bod iz vrlo izjednačenog susreta...
Utakmica je započela pritiskom Fiorentine. Već u trećoj minuti Mutu je u šesnaestercu Milana imao okršaj s Nestom, koji rumunjskom napadaču nije dopustio prolaz do mreže Dide. Pet minuta nakon toga Donadel je dobro pronašao Santanu, ali Argentinac se nije najbolje snašao te je njegov udarac završio iznad grede.
Milan je vratima gostiju ozbiljnije zaprijetio u 15. minuti. Jankulovski je centrirao, a loptu je prihvatio Kaka, čiji je udarac neutralizirala gostujuća obrana. Lopta se odbila do Gilardina koji je zapucao prema vratima viola, a tu se istaknuo vratar gostiju Frey koji je majstorskom obranom spasio Fiorentinu od pogotka. Domaćini su do prednosti stigli u 26. minuti, Gamberini je u prostoru napravio prekršaj nad Ambrosinijem, a sudac je pokazao na bijelu točku odakle je, kao i nebrojeno puta do sada, precizan bio Kaka za vodstvo Milana od 1:0. Gosti su u 38. minuti bili u prilici izjednačiti rezultat, Santana je poslao loptu do Pazzinija koji je dva puta pokušao svladati Didu, ali je oba puta bio neprecizan.
Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji su očajnički pokušavali doći do izjednačenja. U 48. minuti Mutu je isprobao svoj udarac sa preko 20 metara udaljenosti, ali nije previše uposlio Didu. Ipak, osam minuta kasnije viole su došle do izjednačenja. Santana je prevario iskusnog Nestu i odlično centrirao za Mutua koji je glavom svladao Didu. Nakon tog pogotka, igra obiju momčadi se malo primirila, uz tek nekoliko pokušaja domaćina da ponovo dođu u vodstvo. Tako je Kaka u 66. minuti volejem pokušao iznenaditi Freya, ali gostujući vratar je bio na visini zadatka. Dvije minute nakon toga Mutu je za nekoliko centimetara promašio pogoditi praznu mrežu Milana, jer je Dida već bio svladan. Nakon ove raspodjele bodova, oba kluba su propustila priliku pridružiti se Romi i Juventusu na vrhu, a vukovi i crno - bijeli su za sada jedini klubovi sa stopostotnim učinkom u prva dva kola.
Serie A, drugo kolo: Milan - Fiorentina 1:1.

Post je objavljen 03.09.2007. u 20:29 sati.