Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diddaskalije

Marketing

Počela nova školska godina!

Hola!

Nakon ljetnih praznika ne očekuje se od nas da budemo raspoloženi sjesti za stol i provoditi sate uz knjige, ali što se mora - nije teško. Većina članova dramske skupine našla se u srednjoškolskim klupama, dočekali su ih novi profesori, novi zadaci, nove brige te kao i nas, nove knjige. Ispred osnovne škole danas je vladalo uzbuđenje koje se, doslovno, moglo rezati nožem. Bio je to jedan od rijetkih trenutaka kada su svi, ali baš svi, učenici naše škole stajali pred tom zgradom s osmijehom na licu. Razlog? Nepoznat. Jedino je znano kako je danas u školi bilo vrlo uzbudljivo. Nakon što smo ušli u školu i smjestili se na tribinama u holu, pozdravio nas je pedagod, čiji je zadatak (kao i uvijek) bio smiriti učenike koji, jednostavno, nisu mogli prestati pričati (prepričavale su se ljetne zgode i nezgode). Uslijedila je himna, a zatim nam je ravnateljica uputila nekoliko prigodnih riječi. Po običaju, trebala je uslijediti priredba kojom bi se otvorila nova školska godina. Međutim, zbog tragedije na Kornatima, priredba se nije održala zbog državnog dana žalosti.
Uslijedio je odlazak u učionice u pratnji razrednika. Niži razredi otišli su prvi, a zatim su se u učionice pokupili šestaši, sedmaši i osmaši. Učenici petih razreda trebali su saznati tko će im naredne 4 godine biti ''šef'' - razrednik (čisto informativno, tek toliko da znate: razrednik 5.a: Isabel Bani, razrednik 5.b (privremeno, do dolaska uč. Marijele Nedić) Dejan Nekić, razrednik 5.c: (do dolaska uč. Nikoline Ribarić) Sonja Šolaja). Ušavši u učionice dočekale su nas hrpe knjiga, a moj se novi razrednik (Jurčević) odlučio za ''šoping'' sistem - sve guraj u vrećicu. Naime, nakon što bi nas prozvao, došli bi do njegovog stola, uzeli HNOS vrećicu i u nju stavljali knjigu iz fizike, radnu bilježnicu iz fizike, zbirku zadataka iz fizike, knjige iz matematike, udžbenik iz kemije (jedna od autorica naša učiteljica iz kemije, Nikolina Ribarić)čitanku i udžbenike iz hrvatskog jezika...i tako do iznemoglosti. Vrećice su bivale sve pretrpanije i sve teže i teže; pune knjiga i pune novih znanja.
Nakon uzimanja besplatnih knjiga i obavijesti kako će roditelji morati platiti oštećenja, dobili smo raspored i dogovorili red dežurstava.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Uslijedila je priredba za doček prvašića. Zbog nacionalnog dana žalosti, priredba se nije održala u cijelosti, onako kako je bilo planirano. Naime, prvašići su trebali vidjeti kako se u školi pleše, pjeva i recitira, ali to će vidjeti tijekom narednog tjedna. A, danas su imali priliku čuti što im poručuju stariji. Kako bih ubila monotoniju, napisala sam program u rimi te tako ih pozdravila, najavila himnu i pozvala ravnateljicu koja je kao prava ''šefica'' škole uputila dobrodošlicu prvašićima, potom i gradonačelnika koji je pozdravio djecu i roditelje te iznio neke od planova vezane za našu osnovnu školu, a na kraju je i župnik udijelio djeci Božji blagoslov kako bi uspješno uz Božju pomoć krenuli na put svog školovanja. Nakon svih tih govorancija, pozvala sam učiteljicu Kseniju, učiteljicu Marlen i učitelja Sašu koji su prerezali vrpcu te time označili početak nove školske godine.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
(pozornicu je uredila učiteljica Martina Turkalj)

Učitelj i učiteljice koje sam prije napomenula, ujedno su i razrednici prvih razreda. Učiteljice 1.a su učiteljica Ksenija i učiteljica Marlen, dok je ''šef'' 1.b razreda učitelj Saša Ivanišević. Prvašići su se sa svojim učiteljima uputili u svoje učionice.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Prije same priredbe posjetile su nas HTT-ovke: Alma, Atesa i Maja, a već nekoliko učenica petih razreda me pitalo kada se mogu upisati u dramsku sekciju. O upisima se ne brinite, bit ćete na vrijeme obaviješteni. Ukoliko bude velik broj zainteresiranih, održat će se audicija.

Budite dobri, pametni, lijepi, ludi i simpatični! Sretna vam bila školska godina 2007/2008!

Matea.


Post je objavljen 03.09.2007. u 17:31 sati.