Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Automobilski muzeji

Evo napokon novog posta...
Zapravo mi se ne dade ništa pisat, al' pustit ću par fotaka i nekoliko linkova o onome čime sam se između ostalog bavio proteklih dana - automobilskim muzejima.

Nekoliko sam ih sam obišao, o drugima sam se informiro preko neta. Fascinantne se stvari skrivaju u automobilskim muzejima i zato svakome tko imalo mari za automobilsku prošlost i sadašnjost preporučam da ako može posjeti bilo koji od muzeja.

Buba - crvena

Buba - zlatna

Evo linka na moj fotoalbum iz Autostadta u Wolfsburgu. Autostadt nije baš blizu, ali podoban je za obilazak s cijelom familijom jer ima stvari koje će oduševiti i klince.

Autostadt

Još jedna pogodnost je kaj se uz Autostadt nalazi i Phaeno, nešto između muzeja i znanstvenog zabavnog parka, u kojem se na 250 postaja na jednostavan način objašnjavaju znanstveni fenomeni.

Phaeno

Sljedeći je link na još jedan fotoalbum, napravljen u Muzeju automobilske povijesti u Salamanci. S obzirom da je ovaj grad pun kurac daleko od Hrvatske (na granici Španjolske i Portugala), rijetki će ga moći posjetiti, pa je pogled na ove slikice još dragocjeniji.

Salamanca

Evo još nekih muzeja koje sam zasad obišao virtualno, ali doći će kad-tad na red i za obilazak pješice:
The National Motor Museum - Beaulieu
Museum Mercedes-Benz - Stuttgart
Galleria Ferrari - Maranello
Marenello Rosso Collection - San Marino
August Horch Museum - Zwickau
Collection Schlumpf - Mulhouse
Musee de'l Aventure Peugeot - Sochaux
...ima ih još, na desetine, stotine...



Post je objavljen 03.09.2007. u 17:40 sati.