Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro21

Marketing

Vatrogasna organizacija

Teško mi je ovo sad pisati, a pogotovo zbog toga što je lako biti general poslije bitke tako da sam se mislio dosta da li da ovo napišem.
Stanje u dobrovoljnim vatrogasnim društvima je za plakanje. Sve ovisi o jednom zapovjedniku DVD-a koji to vode kao što glavni vode ovu državu. Nikako!!! Čast iznimkama.

U DVD-ima (govorim o Dalmaciji) dežuraju barem 50-60 posto maloljetnici koji za svoje dežurstvo i izlaske na teren dobiju 500-600 kuna mjesečno. Za njih je to dobro, a DVD-i imaju nekoga na koga mogu računati.
Obično ti maloljetnici idu na požare nepripremljeni, bez prethodnih vježbi tako da jedva znaju što je brentača, a što crijevo koje vjerojatno ne znaju ni spojiti dok ne prođu par požara.
Još veći je problem što na požaru zapovjednici moraju koliko gasiti požar, barem toliko gledati i da li će se ti momci izgubiti, moraju paziti da ne nastradaju od vatre i sve ostalo.
Oprema je obično nikakva i sve ide na ljudsko zalaganje.
Ljeti vatrogasci u Dalmaciji imaju posla i previše za plaću koju dobiju.
To je organizacija vatrogastva ljeti.

Zimi plaćeni vatrogasci ne rade ništa. Dežuraju i čekaju. Tko je zadužen da radi putove kroz šume?
Pretpostavljam HRVATSKE ŠUME. E pa ti putovi ne postoje i nitko ih ne radi.
Može li se napraviti neka organizacija između vatrogasaca i Hrvatskih šuma pa da se ti putovi rade, da se čiste šume. Napraviti neku vrstu prevencije jer zna se da je bolje spriječiti nego liječiti.

E sada bih se osvrnio na par izjava vlastodržaca.

Veli g. Mesić koji vjerojatno u životu nije gasio požar da je kriv taj i taj. Tko je on da daje te izjave i praktički uništava neku osobu. Izjavljuje po medijima što mu padne na pamet i uopće se ne osvrće da vidi učinak svojih riječi. Valjda bi trebao znati da prvo treba promisliti pa onda govoriti (ispeci pa reci).

G. Čačić priča o nekoj ustrojenosti vatrogasaca, što se nije javio prije par mjeseci da priča o tome. Govori da oni ugase vatru onoga trenutka kad se vatra sama ugasi. Kako ga nije sram pričati tako u momentima kada dobar dio Hrvatske gori, on na ljetovanju radi neznam što, a drugi se za 2000 kuna bore da spase što se spasiti da.

A da ne pričam o g. Sanaderu koji govori o piromanima, kako ih treba u zatvor ili što sve ne. Niti su ih uhvatili, niti nam zakoni valjaju da ih kaznimo dobro, niti je nekome palo na pamet da bi te ljude trebalo i izliječiti od toga (na koji način ja neznam). Niti nam zakoni valjaju niti ih ima tko provoditi.

Inače prvi put da je netko osjetio moralnu odgovornost i dao ostavku nakon tragičnog događaja i zamislite to nije nitko iz ove vlasti napravio nakon bezbroj gluposti i bedastoća koje su napravili, nego je to napravio prvi vatrogasac u Hrvatskoj.

Dokaz da ima još moralnih ljudi, samo od močvare ih je teško vidjeti.


Post je objavljen 03.09.2007. u 14:54 sati.