Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljelja

Marketing

Novac, zarez i prirez

Nije u šoldima sve, pogotovo ako vam tuđi šuškaju u kasici prasici!
Što me spopalo? Ljutnja! Svaki put kad moram u kupovinu unaprijed sam ljuta. mad
Jedno je, što ne volim kupovanje. belj
Drugo je, što se moram gnjaviti i praviti spiskove, jer glava više ne prima svaki paštroć. lud
Treće je, što se moram natezati s vrećicama i tegliti k'o tovar. bang Još nisam prešla na penzionerske običaje da svaki dan kupim jednu, dvije stvari i tako u jednu ruku smanjim teret, a u drugu se ruku zabavljam svaki dan!
Najviše me ljuti račun! Varate se, ne ljuti mene iznos na računu. Znam unaprijed koliko mogu potrošiti. U minusu sam bila manje od pet puta u životu. Po tome spadam u prastaru gardu koja se prostire kolik joj je pokrivač. Ljuti mene onaj dio iza zareza! Svugdje, ama baš svugdje iza zareza je 97, 91, 99 lipa. I nitko nikad ne vraća! Niti se itko više ispričava zbog nedostaka lipa za uzvraćanje ostatka. puknucu
Pih, reči ćete vi. Baš je škrta ova Ljelja. nut Što je to lipa il' tri, ma i dvadeset?
A sad hajdemo svi zajedno prebaciti našu kunsku plaću u lipe!

mah 2.568,97 kuna = 256.897 lipa! wave

Da li je sada jasnije? Svaku lipu ste zaradili! Odradili glavom ili rukom, svejedno! Da niste, ne biste ih ni imali.
Aaaa, evo nas na čistini! Bez dovoljno lipa ne može se kupiti ni čokoladicu Životinjsko carstvo! Ma ni žvaku, da vam nacrtam do zadnjeg detalja. Jeste kad kupili papirnate maramice za 90 lipa? Niste, uvijek koštaju 1 kunu barem! I ne oprašta vam nitko, pogotovo ne na svakodnevnoj bazi.
Hoću reći da na svakom računu koji plačate, iza zareza ima lipa, ali vam nitko ne vraća ostatak u lipama. Osim ako nisu „bijele“ lipe tj. najmanje 20 lipa! Ali i tada vam dućan, butiga, samoposluga ili „shopping centar“ duguju barem jednu lipu. pjeva Sad pomnožite broj kupaca s prosječno 5 lipa po kupcu. Pa to pomnožite 365 puta koliko je dana u godini! Koji iznos?
Da je samo 10 kupaca dnevno po 5 lipa to je godišnje 172,50 kn! Ukradeni novac! Novac bez pokrića i poreza. Prirez na budale.
E sad zašto se trgovci odnose prema kupcima kao prema budalama drugo je pitanje. Ili nije?
Što me potaklo na ovo? Pa račun i ostatak novca kojeg nisam dobila. I pregršt centa u svim apoenima koje je moj Prijestolonasljednik cerek iskrcao iz džepova s povratka sa svog prvog (i međunarodnog kongresa) i uredno priložio račune. Iz čega je razvidno da se lijeva i desna strana knjigovodstva poklapaju u cent! thumbup Je, malo je škrt na mamu:)))




Post je objavljen 12.09.2007. u 12:45 sati.