Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Polančec, Šuker, Kalmeta i Čobanković kazneno prijavljeni

Piše Nikola Vuljanić, www.POLLitika.com

Napisao sam nedavno post “Nije gotovo kad je gotovo …” znajući (iz jadne prakse) da se Kim neće završiti kao ni jedan drugi skandal u Hrvatskoj. Turit će se pod tepih, otvoriti novi i tako do besvjesti. Doduše, karlovačko Županijsko odvjetništvo pokrenulo je istražni postupak da ustanovi o čemu se je tu radilo (a mogli su samo pročitati novine, sve je pisalo negdje). Karlovačko županijsko državno odvjetništvo poznato je po svojoj poslovičnoj ažurnosti, pa je npr. kaznenu prijavu protiv Branka Vukelića za marifetluke u gradnji trgovačkog centra Kaufland u Karlovcu za njegovog gradonačelnikovanja držalo u ladici dvije godine. Iz ladice ju je izvadilo na dan njegovog izbora za ministra i s gnušanjem ju odbacilo kao neosnovanu. No, to kazneno djelo još nije zastarilo, pa bi se prijava možda mogla bolje obrazložiti i ponoviti.

Kako god, vidim da se po istrazi ne događa ništa, barem javnost ne zna ništa, pa sam odlučio ipak sam pokrenuti kaznenu prijavu za pokušaj (spriječen javnim djelovanjem, i ovog foruma, između ostalog) kriminalne privatizacije KIM-a. Kaznenu prijavu temeljim isključivo na javnim podacima, dostupnim svim građanima Republike Hrvatske. Nemam svoje tajne informatore ni agente. Ovo napominjem zato jer je za takva djela (a u Hrvatskoj ih vjerojatno ima stotine) svaki građanin ovlašten (i dužan, ako nešto zna) pokrenuti kazneni postupak protiv štetočina i lopova. Kad već Državno odvjetništvo neće samo, predlažem da mu se pomogne.

Moja kaznena prijava glasi ovako:

Nikola Vuljanić, saborski zastupnik
Antuna Gustava Matoša 14b
47000 Karlovac

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Gajeva 30a
10000 Zagreb

KAZNENA PRIJAVA

protiv:
Damira Polančeca, predsjednika UO HFP-a,
Ivana Šukera, člana UO HFP-a,
Božidara Kalmete, člana UO HFP-a i
Petra Čobankovića, člana UO HFP-a.

zbog pokušaja pogodovanja prodaje tvrtke KIM (Karlovačka industrija mlijeka), nesavjesnog postupanja prilikom provođenja javnog natječaja, zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i nepoduzimanje mjera od strane gore navedenih odgovornih osoba u svrhu zaštite državne imovine, te pokušaja da se jednom od ponuđača na predmetnom javnom natječaju omogući preuzimanje tvrtke KIM bez odgovarajućih garancija da će ispuniti uvjete natječaja i moći sa tvrtkom postupati marom dobrog gospodara...


Cijeli tekst prijave pročitajte na www.POLLitika.com

Post je objavljen 03.09.2007. u 09:21 sati.