Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Počinje nova školska godina,oprezno u prometu

Nastava u Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača počinje u ponedjeljak 3.rujna.Domaćoj smjeni nastava počinje 7.30 sati a putničkoj u 12.45 sati.Učenici koji su prošle školske godine pohađali nastavu u 4a,4b i 4c razrednom odjelu trebaju doći na nastavu u 7.30 sati,dakle u domaću smjenu.Učenici koji ove školske godine kreću u prvi razred trebaju doći u školu u 10.30 sati.Učenici nižih razreda koji nastavu polaze u područnim školama na nastavu dolaze u 8.00 sati.
Izvor:Pitomi radio

mup


U ponedjeljak 3.rujna počinje nova školska godina.Početkom nove školske godine 2007./2008. u kojoj je u prve razrede osnovnih škola na području RH upisano 43.286 djece, što znači toliko novih sudionika u prometu, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i temeljem godišnjih planova rada, policijski će službenici, tijekom mjeseca rujna, održati dvadesetminutna predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola s ciljem upoznavanja djece sa temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Policijski službenici nazočit će i prvom roditeljskom sastanku u školama kako bi roditeljima ukazali na najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu. Također, svakog dana u mjesecu rujnu, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, vršit će se pojačano operativno-preventivno pokrivanje prilaznih cesta, ulica i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole. To se posebno odnosi na pojačane mjere prema nediscipliniranim vozačima, onima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, sankcioniranje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila u zonama škola, kao i na pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škole. U vrijeme trajanja akcije u zonama škola radit će i pripadnici prometne jedinice mladeži, koji će u vrijeme dolaska i odlaska djece upravljati prometom pješaka na jednom pješačkom prijelazu u blizini škole.

MUP:Savjeti roditeljima

Poštovani roditelji,
Sigurno najznačajniji dan u životu Vaše djece je polazak u prvi razred osnovne škole. Uz brojne korisne savjete djeci o tome kako se ponašati u novoj sredini, izdvojite i trenutak svog vremena kako bi im ukazali i na osnovna pravila ponašanja u prometu.

Evo nekoliko korisnih savjeta policije:

* Porazgovarajte s djecom o prometu i ukažite im na potencijalne opasnosti kojem im od njega prijete
* Ukažite im na negativne, ali i pozitivne primjere ponašanja u prometu
* Vježbajte zajedno za djecom sigurno prelaženje kolnika
* Objasnite im svrhu pješačkog prijelaza i semaforskih uređaja, kao i razloge zbog kojih ih treba koristiti, te ulogu prometnog policajca
* Ako je Vaše dijete prvoškolac posebnu pozornost posvetite putu u i iz škole
* Odaberite najsigurniji put (ne nužno i najkraći) i uvježbavajte s djetetom sigurno kretanje po njemu
* Ukažite djetetu na sva opasna mjesta na tom putu
* Ispravite dijete u situaciji kada pogriješi, ali i nagradite ako usvoji i primjeni određena prometna pravila
* Vlastitim primjerom pokažite djetetu kako se treba ispravno ponašati u prometu
* Nikada, bez obzira koliko se žurili, a u pratnji ste djeteta, ne činite prometne prekršaje
* U situacijama kada dočekujete dijete pred školom ili kućom, ne činite to na suprotnoj strani ulice
* Ako se Vaše dijete kreće u prometu noću ili u uvjetima smanjenje vidljivosti, pobrinite se da bude vidljivo, da na sebi ima odjeću i obuću što svjetlijih boja, odnosno kupite im odjeću, obuću i školsku torbu s ugrađenim reflektirajućim tvarima

Budite primjeren uzor Vašem djetetu kako se pravilno ponašati u prometu.
Puno uspjeha u novoj školskoj godini, želi vam vaša policija!
Izvor:MUP

Post je objavljen 02.09.2007. u 10:14 sati.