Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/salem

Marketing

Smells like teen spirit

*inspiracija prvom dijelu posta je Evan

Malo ću vas upoznati s ekipom, ili 'The Gang' kako se mi nazivamo:
Holly je moja najbolja prijateljica. Na prvi pogled se čini da je osamljenik, da ne voli biti u društvu, ali nije tako. Kad se raspriča, ni Treći svjetski rat ju ne bi zaustavio. Često je ona ta koja smiruje svađe i nesuglasice. Nije ni optimist niti pesimist, napola je-kako ona kaže.
Seth mi je najbolji prijatelj. Ne znam što bih bez njega, iako kad nas vidite zajedno, ne bi rekli tako. Pametan je, voli crtati, obožava stripove i soba mu ih je puna. Pomalo je zbunjen i čini se kao da nije na ovom planetu. Kao i Holly je, većinu vremena šuti ali kad se raspriča onda se čuvajte. Zna slušati i često sluša jade nas 5 cura. 'Blažen među ženama' kako kaže.
Pandora je već priča za sebe. Povučena je i vjeruje samo nama. Upoznala sam ju u prodavaonici starih ploča jer ih obje skupljamo. Ne voli se svađati i rijetko kad se porječka s nekim.
Evan je vječiti pesimist i tvrdoglava svađalica; nikad,ali nikad, ne popušta u svađi i ako treba svađat će se mjesec dana ako misli da je u pravu. Kao i ja, ima problema s agresivnošću pa najčešće Seth nastrada. Često ima cinične primjedbe. Mrzi rozu boju i jednom je u Salemu pogodila jednu curu čarolijom Densaugeo jer joj je ova rekla da bi dobro izgledala u rozom.
Lujiza je...jednostavno neponovljiva. Drska, bezobrazna i vjerojatno je svjetska prvakinja u svađanju te stvaranju nevolja. Prije par mjeseci ona i Evan su započele raspravu i mislim da je još nisu okončale. Brad, dečko iz Salema gaji posesivnu ljubav prema njoj i ide svugdje za njom, no na ga odbija već par godina. Super je cura!
I, šećer na kraju- ja. Otkačena cura, rockerica i metalka u isto vrijeme, sarkastična, uporna i tvrdoglava k'o mazga. Imam svoj stil u svemu i briga me što drugi misle o tome. Ne stojim baš najbolje s živcima i zato se pazite. Volim urocima gađati ljude koji me živciraju. Imam stalne sarkastične upadice, ne mogu se suzdržati.
Eto, to je naša ekipa. Nas šestoro, The Gang, idemo u Salem, vještičji institut, a što će se događati ondje... to ćete još vidjeti.I koliko god izgledali ili zvučali čudno, vjerujte, jesmo!

***

-Holls, požuri! Za pet minuta moramo biti u Killersa, a do tamo ima 10 minuta hoda. I jesi vidjela Setha?- derala sam se. Holly je zapela u kupaonici, a u 6 je izložba na koju idemo ja, Holly i Pandora.
-Mislim da gleda TV. Gle, meni se ne ide. Ionako se svaki put dosađujem dok ti i Pandora proučavate svaku točku na slici.- rekla je izlazeći iz WC-a.
-Daaaaaj, Holls!-
-Ne da mi se. Idem u park sa Evan i Lujizom. Vi dođite kad izložba završi i to je to. Stvarno mi se ne da ići. Uostalom, ja vas cijelo vrijeme gnjavim da idemo s izložbe. Jel' tako?-
-Da, tako je. Oćete vi bit u Centralu?- upitam ju.
-Yep. Ako ne, pošaljem ti poruku.-
-OK. Ciao mala.- rečem i napustim tavan. Ona je ostala, prebirući po mojim pločama. 'Pokvari li mi gramofon, ubit ću je.' pomislim.
-Linc, gdje ćeš?- zovne me netko. Bio je to Seth, kao i uvijek, s blokom za crtanje u rukama.
-Idem na izložbu. Hoćeš s nama?- upitam, naginjući se da vidim što crta.
-Nije još gotovo.- reče i sakrije blok –A tko ide?-
-Pandora i ja. Krećem za 2 minute, pa ajde ako misliš.-
-Hoću, samo da se presvučem. Za minutu sam tu.- odjuri u smjeru sobe.
-Seth!- poviknem za njim, jer sam znala da će dok se pesvlači gledati crtež i vidjeti nedotatke pa će prepravljati... i tako unedogled. No, začudo, ovaj put se zaista pojavio na vrijeme.
-A gdje nas Pan čeka?- upita me kad smo izašli van.
-Vjerojatno u Killersa.- rečem i produžim korak. Seth je trčkarao za mnom. Killers je bio naš najdraži kafić i,što je najvažnije, nije bilo umjetnih plavuša i nikakvih fufica,a i nalazio se nasuprot zgrade u kojem su se održavale izložbe mladih umjetnika, tj. onih koji nisu imali novca da na cijeli dan iznajme muzej, no uvijek su njihove slike bile bolje.

Došli smo pred Killers, a Pandori ni traga. Tada je iskočila iza stabla i preplašila nas.
-Netko je hiperaktivan. Što je bilo?- upitam ju sa smiješkom.
-Dobila sam PRVU ploču grupe Queen!- uzvikne. Tada smo obje počele skakati kao da smo na federe. Seth je ustukno, praveći se da nas ne poznaje. Naime, Pandora i ja već godinu i pol tražimo tu ploču, i sada su se mjeseci i mjeseci traženja napokon isplatili. Dok smo mi skakale i dok sam ja nagovarala Pandoru da mi odmah donese ploču (Nema šanse! Znaš kako si smotana! Ako joj se što dogodi...ne želim ni spominjati što ću ti napraviti!-rekla je), nismo ni primjetile da je Seth ušao u zgradu. Baš kada smo primjetile, on je izašao usput se osvrčući.
-Jeste znale da je večeras Večer aktova?- upita nas.
-Molim?- viknmo nas dvije u isti glas.
-Da, da. Ne baš najbolji prizor.- reče i tiho nadopuni –Iako nisam mogao vjerovati u kakve se sve položaje tijelo može izviti.-
-I gdje ćemo sad? Ja ne mislim ići unutra.- reče Pandora.
-Idemo se nać s ostalima?-
-Idemo-

p.s. znam da je post glup, ali nisam imala inspiracije. Sada razrađujem sve u vezi škole Salem (domove i to), sređujem boxeve pa možda neće bit postova nekih tjedan dana, što zbog prije spomenutih razloga, što zbog početka škole (cry). Puffa svima.




Post je objavljen 02.09.2007. u 01:27 sati.