Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Izložba poljoprivrednih proizvoda i promocija Markice kvalitete

pitomača
Danas je u Virovitici održana 4. izložba voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Virovitičko-podravske županije na kojoj je sudjelovalo 42 izlagača iz Pitomače, Slatine, Orahovice, Suhopolja, Čađavice i Nove Bukovice. Otvarajući izložbu virovitičko-podravski župan dr Stjepan Feketić je naglasio visoku kvalitetu proizvoda koji nastaju na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima i zadrugama.
«Virovitičko-podravska županija želi još više razvijati poljoprivrednu proizvodnju kako u voćarstvu, povrtlarstvu pa tako i u ostalim granama poljoprivrede, kako bi postali konkurenti na našem i svjetskom tržištu», rekao je župan Feketić istaknuvši odličnu suradnju sa stručnim tomovima Poljoprivredno- savjetodavne službe.
Izložbu je posjetio i pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Stjepan Mikolčić koji je, među ostalim govorio o kreditnoj liniji Hrvatske banke za obnovu i razvoj i programima podizanja trajnih nasada s kompletnom infrastrukturom, od navodnjavanja do zaštite od tuče i mrazeva i problemu skladištenja voća i povrća.
«Velik dio uroda je godinama propadao jer nismo imali skladišta pa smo u protekle tri godine omogućili i djelomično financirali 18 tisuća tona novih skladišnih kapaciteta i trenutno možemo uskladištiti cjelokupnu proizvodnju I. klase jabuka u Hrvatskoj», rekao je Mikolčić i najavio da će Vlada Republike Hrvatske sljedećeg tjedna donijeti odluku kojom će se regulirati tržište jabuka iz ovogodišnje proizvodnje na način da se proizvođačima omogući potpora za skladištenje uz uvjet da se zajamči minimalna cijena otkupa.
pitomača pitomača
U okviru izložbe, promovirana je Markira kvalitete Virovitičko-podravske županije. «Markicom kvalitete želimo istaći kvalitetu i stvoriti identitet prehrambenih proizvoda naše županije kako bi odmah bili prepoznati na tržištu. Njome bi potrošačima jamčili da kupnjom proizvoda označenog markicom kupuju originalni i kvalitetan proizvod kontrolirane proizvodnje», rekao je župan Feketić.
Virovitica.net

Post je objavljen 01.09.2007. u 21:36 sati.