Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdpdeveta

Marketing

Tko je protiv zvjezdica?

Kako je nezaposlenost problem koji najviše pogađa upravo našu dobnu skupinu, mi iz Foruma mladih SDP-a podržavamo svaki razvojni projekt koji doprinosi rješavanju upravo tog problema . Iz tog razloga podržavamo projekt Hotelijersko- turističkog poduzeća Ilirije d.d., odnosno izgradnju hotela visoke kategorije- hotela s pet zvjezdica.
Poduzeće Ilirija d.d. posjeduje parcelu u svojem vlasništvu na kojoj se trenutno nalaze teniski tereni, također u vlasništvu poduzeća pa je i zona u prostornom planu označena kao zona sporta i rekreacije sa oznakom R-4.
Ilirija upravo na toj parceli koja je u njenom vlasništvu i na upravo zadovoljavajućoj lokaciji želi izgraditi hotel kapaciteta 600 ležajeva sa svim popratnim sadržajima koje zahtijeva hotel visoke kategorije od pet zvjezdica.
Zbog već stečene navike građana grada Biograda i želje da grad i dalje ima teniski centar, Ilirija je spremna izgraditi novi teniski centar na bilo kojoj zamjenskoj lokaciji koju grad odredi. Dakako treba uvažiti i činjenicu da bi budući hotel visokokategornik i sam imao sportske sadržaje ( kao što je bazen olimpijskih dimenzija, teretanu, fitness, wellness, itd. ), što bi pozitivno utjecalo i na rad brojnih sportskih klubova u našem gradu, pa se tako npr. dečki iz vaterpolo kluba «Biograd» ne bi više morali voziti 100 km do «Solarisa» i nazad da bi odradili jedan jedini trening, već bi mogli trenirati u svom gradu.

Hotel s pet zvjezdica bitno bi utjecao na promjenu kvalitete gostiju u gradu Biogradu, tim više kad znamo da na potezu od Rijeke do Splita nema niti jednog hotela visoke kategorije.
Taj visokokategornik također bi produžio turističku sezonu u našem gradu i bitno bi utjecao na nivo cijena privatnog sektora.
Vrlo je važno naglasiti, a to je nama mladima i najvažnije, da bi hotel s pet zvjezdica zaposlio preko 120 djelatnika počevši od managementa, bijelog osoblja i tehničkih službi, a ništa manje nije značajna činjenica da bi isti nužno podigao obrazovni nivo hotelskog osoblja i pozitivno utjecao na usmjerenje srednjoškolskog centra Biograd, pa bi se uz trogodišnje usmjerenje kuhara i konobara moglo vratiti nedavno ukinuto četverogodišnje usmjerenje za recepcionara.
Hotel s pet zvjezdica dovodio bi avio-goste i bitno pomogao opstanku aerodroma Zemunik i napokon, hotel s pet zvjezdica promijenio bi nivo osrednjosti turističke ponude grada Biograda.
Odluka o odbijanju ove vrijedne investicije H.P. Ilirije d.d. na sjednici Gradskog vijeća grada Biograda nije popraćena niti sa jednim jedinim argumentom protivljenja nego mučnom šutnjom, pognutim glavama i uzdignutim rukama protiv prijedloga Ilirije d.d. bez i jedne jedine riječi obrazloženja.
Ilirija d.d. trenutno zapošljava 200 stalnih a u sezoni i dodatnih 400 djelatnika. Težnja Ilirije da u dogledno vrijeme stvori preko 120 kvalitetnih radnih mjesta i da izgradnjom hotela ponudi 600 kreveta visoke kvalitete potpuno je u skladu s više puta ponavljanom rečenicom tajnika ministarstva turizma gosp. Mičića, da Hrvatskoj nedostaje preko 100.000 kreveta visoke kategorije, te bi Biograd na taj način dao svoj doprinos u postizanju te brojke.
Trenutno se zona s oznakom T-1, što je zona komercijalnog turizma, nalazi neposredno iza zone označene kao zona R-4, odnosno zone sporta i rekreacije na kojoj se nalaze tenis tereni. Prema zakonu o prostornom planiranju ne može se formirati nova zona T-1 ako postojeća nije konzumirana odnosno potrošena. I nama običnim građanima vidljivo je da je zona T-1 i te kako potrošena u cijeloj površini naselja Dalmatinsko selo i u površini vila-apartmana, neposredno iza tenis terena. Stoga podržavamo Iliriju u zahtjevu da se zona T-1 proširi i na teniske terene.
Nakon svih iznijetih argumenata smatramo da oni koji su protiv ovog hvalevrijednog projekta, protiv su i zapošljavanja i razvoja grada, te smo uvjereni da će osim nas mladih i ostali građani na sljedećim izborima to prepoznati i kazniti.


Danijel Karabatić, Biograd

Post je objavljen 01.09.2007. u 17:57 sati.