Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragoongirl

Marketing

10 udarnih točaka u borbi s prištićima

1. Kad sljedeći put kreneš u nabavku naoružanja protiv dosadnih prišteva, dobro provjeri etikete proizvoda i ono što na njima piše malim slovima. Potraži proizvode na kojima piše da sadrže salicyl acid ili glycelic acid. To će dubinski očistiti kožu i spriječiti nastanak mitesera. Za najmlađe tinejdžere važno je da preparati ne sadrže alkohol, kao ni AHA voćne kiseline.


2. Znamo kako nastava može biti dosadna i naporna, ali nemoj glavu stalno pridržavati rukama. Dodirivanjem lica rukama koje nisu čiste utrljat ćeš masu gadnih bakterija u pore. I što će se dogoditi? Novi kapitalci!



SAVJET: Ne pretjeuruj s pranjem!




3. Izbjegavaj diranje i istiskivanje postojećih prištića. Prepusti to stručnim osobama. Nepravilnim tretmanom možeš samo izazvati da bakterije prodru još dublje u kožu, da se prištići jače upale i ostave ožiljke.

4. Čvrsto trljanje neće ih zguliti s face. Dapače, prečestim pranjem lice će se previše isušiti, dobiti signal da je koža presuha i da treba proizvesti još više ulja. A previše ulja će začepiti pore i uroditi novim prištićima…


SAVJET: Dečki, niste izuzetak... Čistite lice!

5. Posebno za cure: ukloni svaku šminku prije bilo kakvog intenzivnog vježbanja (OK, disko se ne računa). Kombinacija znoja i šminke odlična je podloga za stvaranje prištića.

6. Kad smo već kod znojenja, ne zaboravi bacanje pod tuš odmah nakon vježbanja. Vježbanje je jaaako zdravo, ali stimulira i proizvodnju ulja koje, kad se udruži sa znojenjem i vrućinom, napravi divan gnojni prištić.


7. Nikakvo čudo što se bajka zove 'Uspavana ljepotica'. Uredno spavanje od najmanje osam sati prava je pomoć osjetljivoj koži. Spavanje 'bilda' tvoj imunitet, jača tvoju prirodnu otpornost u borbi protiv infekcija, a to se odnosi i na upaljene prištiće.

8. Stres, nažalost, i ovdje ima svoje prste. Naime, svaka jedinica, neuzvraćen pogled, nezadovoljstvo pred zrcalom ili svađa sa starcima uzrokuju dodatno lučenje masnoće koja onda u dodiru s bakterijama napravi znaš već što! Zato pronađi vrijeme za opuštanje, a pred zrcalom traži samo dobre stvari.


9. Što češće mijenjaj jastučnicu i ručnike za lice. Na jastučnici i ručniku skupljaju se bakterije s tvog lica koje onda opet prenosiš i utrljavaš u pore.

10. Pripadaš li onima koji imaju pravih, zaista pravih problema s prištićima, mnogo upaljenih, dubokih, odnosno potkožnih (tu spadaju i oni bolni na leđima), onda se posavjetuj s liječnikom ili dermatologom koji će ti u tom slučaju preporučiti antibiotik.




Post je objavljen 01.09.2007. u 17:28 sati.