Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijinadjeca

Marketing

Marta Robin u Isusovoj Školi trpljenja i patnje

Možda ti nisi pozvan da ležiš u krevetu nepomičan, bez jela i pića i bez sna, ali sam siguran da Isusu i ti možeš nešto darovati, najmanje Isuse volim te.

Image Hosted by ImageShack.us

Radi se naime o običnoj seljančici, koja je živjela u zabačenom mjestašcu, daleko od gradske buke i velikih prometnica, u Chateauneuf - de - Galaure u pokrajini Drome u Francuskoj.
Počela je osnovnu školu u svom mjestu, ali je nije završila jer su je bolesti pohađale na različite načine. Rekli bismo "obične bolesti" od kojih se djeca redovito razboljevaju ali se s vremenom otkrilo da to nisu "obične bolesti". Zanimljivo je uočiti kako i to malo mjesto uopće nije bilo osobito vjerničko, a ni katoličko. kršćanstvo se živjelo na razini tradicije.
I tu je djevojćicu Gospodin je izabrao za posebnu misiju u Francuskoj tjekom 20st. Ona je prestala pohađati >svoju< "osnovnu školu" u svome mjestu, Gospodin ju je "upisao" u svoju "školu", Bit će to škola "patnje i trpljenja" Uz Isusa Krista ona koja nije završila osnovnu školu s izvrsnim će uspjehom prolaziti u Isusovoj školi Križa.
Upravo sa svojeg kreveta, na kojemu je preko pedeset godina ležala nepomićna, ona će sudjelovati s Isusom Raspetim i s tog svog bolesničkog križa svojim će posjetiteljima prenositi Božje poruke. Postat će istaknuti kvasac Crkve Božje. Sve će se zbiti posve jednostavno, bez buke i bez reklame, k njoj će navratiti i "obićni" vjernici i biskupi i kardinali i teolozi ali sve nekako preko čudnih veza, te u Lyonu za nju neće znati neki istaknuti članovi klera a tako i u drugin gradovima. K njoj će navratit i poznati teolog i profesor u Rimu Garigou-Lagrange i diviti se njezinim razmišljanjima o Djevici Mariji. K njoj će navratiti i francuski akademik i istaknuti katolik Jean Guiton. On će u laicističkoj Francuskoj pokrenuti obnovu privatnih katoličkih škola. Ljudski gledano bio je to bezizgledan da ne reknemo "lud" pokušaj. Ona će pokrenuti i obnovu vjernika po duhovnim vježbama.
A sve to sa svojeg bolesničkog kreveta, posve nepokretna.
Spomenimo i to da je vođena duhom Božjim s vremenom spoznala koko je njeno poslanje trpjeti s Kristom. To je prihvatila, i poput Marije Gospodinu rekla svoj "Fiat" Isus ga je ozbiljno prihvatio, dobila je stigme svaki tjedan u njezinoj se duši i tjelu obnavlja Kristova muka. Nije mogla ni jesti ni piti te je više od pedeset godina živjela bez jela i pića (jedino je mogla primiti svetu pričest) Osljepljela je također živjela je na neshvatljiv naćin, potaknuta ćestim Gospinim ukazanjima osnovala je i prve "Ognjišta ljubavi" kojih je od !936 do njezine smrti osnovano ćak 59.

Neshvatljiv je Bogu u svojim svecima, on bira neuke neuke malene neznatne bez ikakvog položaja u svijetu i preko njih izvodi velike stvari kao i po Mariji koja je bila trajna učiteljica naše Marte. Smrt je početak novog života i u svijetu.


Post je objavljen 01.09.2007. u 13:23 sati.