Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flowergirl

Marketing

Kad se ima viška vremena...

Ovih dana zaista mi ne polazi za rukom učenje. I tako, prisiljavajući se na izolaciju kako bih učila, provedem previše vremena pred televizorom. Prošetati do grada i tako - to ne bih mogla, ali izgubiti sate i sate uz ono "evo, još samo par minuta pa ću onda za knjigu" - to uvijek ide.

A i svašta čovjek nauči kad gleda TV bez nekih kriterija. Primjerice, dogodi mi se da pogledam vrlo poučni Dnevnik. Jeste li znali da se u magli privatizacije zgrade kupuju bez zemljišta, da oni gore upravo otkupljuju zemlju u Podunavlju koju su za 10 puta nižu cijenu prodali prije svega nekoliko godina te da ministar Primorac tvrdi za sebe da je intelektualac? Ah da, sad mi je jasno zašto ne volim gledati Dnevnik: previše nalikuje na crnu komediju, ali je povrh toga istinito.

No dobro. Lako je izbjeći Dnevnik. Ali previše je emisija, reklama i medija koji će vam nemilosrdno, vjerojatno i više puta dnevno, ponoviti vijesti tipa "Petru Sanader tata nije razmazio" ili "Todorićeva kći bila je na otvorenju onog nesretnog Avenue Malla".

Premijerova kći... Todorićeva kći... U ovoj zemlji valjda je najvažnije s kim si u rodu. Ja jedva da i uđem u Konzum (ako baš moram), a kamoli da me briga gdje je bila Iva Balent. Ako mi je netko gadniji u toj familiji od samog Todorića, onda je to definitivno ona. I to od one (istinite) anegdote kad se uputila u Konzumu preko reda do blagajne na što ju je neuki djelatnik (neuki u smislu da ne čita što bi trebao pa ne zna kako izgleda kći Todorić) upozorio da se ne pregurava i platio radnim mjestom.

Kad smo već kod Todorića, onaj moj prošlotjedni šoping-izlet dao mi je još argument više zašto da ne kupujem u Kozmu (uz ono da je DM bolji i da je u Kozmu sve što mi treba kinesko ili testirano na životinjama), naime tamo dolje blizu City Centra ugledala sam na istoj fasadi nešto tipa ova dva znaka:




(Napomena uz sliku: kako ne biste svjesno ili podsvjesno ovo shvatili kao reklamu Konzuma, Kozma i tome sličnog, napominjem izričito da mi je namjera upravo suprotna)

I odjednom mi je sinulo tko je vlasnik Kozma... Kako mi je to samo promaklo u šumi Sanadera, Todorića i njihovih kćeri?





Post je objavljen 31.08.2007. u 22:24 sati.