Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Strasti... naše žar ptice...

21.08.2007.

Danas se osjećam nekako usporeno.... čak i tužno. Nemam neki poseban razlog za tugu.... ali eto.... takav dan. Učinili su mi to ovi crni oblaci koji se zlokobno nadvijaju nad mojim selom cijelo popodne.
Nisam imala namjeru danas pisati temu.... ali ovako uspavanu i njonjavu na to me potaknuo jedan bloger kojeg jako volim čitati. Na njegov blog odlazim sa nekim strahopoštovanjem.... Osjećam se kao u školici i lakomo gutam njegove rečenice. O njegovoj predzadnjoj temi razmišljam već dva dana, a s današnjom temom me pogodio u žicu.
Napisao je lijepu temu u kojoj je spomenuo Fridu Kahlo.
Svi vi znate da je Frida jedna od najvećih umjetnica prošlog stoljeća.... pretpostavljam da su mnogi od vas gledali film o njoj.... pa sad neću pisati ono što svi znamo.
Upitala sam danas sebe... zašto me toliko privlači ta žena? Zašto sva ustreperim na spomen njenog imena i gladno upijam svaki detalj iz njene biografije? Ta žena je za života u svojoj okolini privlačila veliku pažnju... ne samo zbog svog talenta...zašto? Mislim da je STRAST pravi odgovor. Ta žena je bila, a i ostala je zauvijek škrinjica životne strasti.
Strasti su naše žar ptice. Mislim da je upravo strast ono što me privlači kod ljudi. Ne volim mrtva puhala i hladne ljude. Strast je životna energija, vrlo jak osjećaj baš svega što nam se dešava i svijeta koji nas okružuje.... sklonost prema lijepom.... .
Mnogi ljudi će kad začuju tu riječ pomisliti nužno i samo na sex. Naravno da je vrlo usko vezana i za tu čaroliju.... ali strast je nešto puno šire.... strast je ona sveukupna vatra koja gori u nama. Mislim da ljudima sa jakim vatrama nije lako.... ali im je u isto vrijeme i predivno jer baš u svemu uživaju do daske... s punom pažnjom.
Strast osjećamo u ljubavi... i to baš svim vrstama ljubavi... prema djeci, partneru,. roditeljima, prijateljima.... ma često prema cijelom svijetu. Strast osjećamo kad jedemo nešto što nam se sviđa... osjećamo je kad pijemo omiljeno piće.... strast možemo osjetiti i prema spavanju. Strast osjećamo u poslu (čak ponekad i u pospremanju kuće osjetim strast), da ne spominjenjem o kakvoj se strasti radi kad se borimo i radimo za nešto u što čvrsto vjerujemo. Strast se izlijeva iz umjetnika poput slapova.... Mislim da i blogamo iz strasti.... bar je meni to strašan gušt.
Mislim da nismo svi jednako "vrući" ispod kože.... i ne znamo svi na isti način kontrolirati svoje strasti. One mogu biti i negativne. Netko svu svoju pozitivnu energiju – svoju strast pretvori u umjetnost... a neki je kroz negativnu energiju pretvore i u zlo. Strasti su opasne.... ali i čarobne.
Blogeri.... koliko ste vrući ispod kože? Privlače li vašu pažnju na životnom putu „vrući“ ili manje „vrući“ ljudi?


Post je objavljen 28.08.2007. u 16:01 sati.