Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tibetskiterijeri

Marketing

Što Vam je sve potrebno prije nabavke psa?

Nadamo se da ste spremni za novu prinovu u vašoj obitelji. Prije nabavke psa morate znati da pas treba puni angažman, 24 sata dnevno, stalnu pažnju, brigu i njegu. Pas nije poput ribica kojima ćete se diviti ili glodavaca koji većinu vremena provode u svojoj gajbici. Pas je tu, hoda po sobama, spava ispod stola, želi ići van, bolestan je i gladan, želi da ga mazite i pazite, igrate se s njime.
Sada će mnogi reći da to treba svakoj životinjici, slažem se, ali ne u tolikoj mjeri kao psu.
Pas nije kratkotrajna zabava, pas je prijatelj koji će živjeti s Vama 10 i više godina, možda čak i dva desetljeća. S vremenom ćete shvatiti da Vam je bio jedini, pravi prijatelj na ovome svijetu. Prijatelj koji se svakoga dana radovao što ste tu i postojite, koji Vas je volio bez obzira na sve, bili Vi njemu dobri ili loši, prijatelj koji je zavolio sve Vaše mane i vrline. Tako voljeti ne uspiju čak niti mnogi ljudi i nikada ne dođu do te spoznaje.

Važno je da svi članovi vaše obitelji žele psa. S dva mjeseca u Vaš dom dolazi prinova, prava mala beba, s kojom treba raditi i učiti od početka i odviknuti je nekih navika.
Također je jako važno da u svome danu organizirate slobodno vrijeme koje ćete poklanjati samo psu, barem dva sata dnevno je minimalno potrebno da pas bude vani, da šeće i trći. Svaki dan!
Zapamtite, psom se svi u obitelji moraju baviti, pas nije dužnost samo jednog člana!!


A sada da vidimo što morate kupiti: fino

-jasuk na kojem će spavati
-nekoliko igračkica
-posudice za jelo i piće (nemojte kupiti plastične i zasebne jer će ih bacati po kući i igrati se sa njima pa ćete imati vode i hrane po svuda wink )
-češalj
-povodnik (najbolje kratki tako da naučite odmah psa da hoda uz Vašu nogu, a ne 10m ispred, iza ili pored Vas wink)
-hranu (interesirajte se kod uzgajivača i kod veterinara koja je najbolja)


Post je objavljen 31.08.2007. u 19:41 sati.