Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Maniac Cop (1988)

Trailer
Režija: William Lustig
Scenarij: Larry Cohen
Uloge: Tom Atkins,Bruce Campbell,Laurene Landon,Richard Roundtree,Robert Z'Dar,Sheree North...
Žanar: Horror,Akcijski,Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Uniformirani policajac brutalno ubija nevine ljude po ulicama New Yorka. Broj mrtvih sve više raste. Frank McCrae vodi istragu. Mladi policajac Jack Forrest nađe se pritvoren kao glavni osumnjičenik postavši žrtva namještaljke pravog ubojice i misteriozne žene na telefonu. Forrest, njegova djevojka Theresa i McCrae moraju riješiti misteriju prije nego manijak ponovo napadne.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Priča i scenarij su dobri, ako se ne shvate previše ozbiljno. William Lustiga (redatelj poznatog horror filma Maniac, kojeg još nisam imao prilike pogledat) je dobro režiro film, držao je konce od početka do kraja , dosta horror i akcijskih elemenata je dobro funkcijoniralo i sviđa mi se način miksanja ta dva elementa kod nekih scena. Od glumaca bi pohvalio Tom Atkinsa, njegov lik je bio dobar i gluma je bila solidna. Nažalost Bruce Campbell (glumac kojeg volim i smatram legendom zbog Evil Dead filmova) jednostavno nije bio dobar kao junak u film, gluma mu je vrlo slaba i njegov lik je bezvezan. Ostali glumci se isto nisu iskazali, osim Robert Z'Dar kao manijaka u policiskoj uniformi. Tako zvani Maniac cop je dosta solidan negativac , puno ga se vidi u filmu ali mu se lice skriva u mraku sve do kraja filma, metci mu ne mogu ništa , jači je od prosječnog čovjeka i kada ubija žrtve koristi bodež koj mu se krije u palici, razbija ljude šakama ili ih zadavi. Ubojstva makar nisu puno maštovita( ubodi nožem , rezanje vrata, bacanje kroz prozor i itd) su ipak mi bili jako zabavni za pogledat, ima tu jedana posebno dobra smrt kada nekom liku zabije facu u cement. Glazba u fim je vrlo dobra , makar melodija nije baš zapamtljiva poput one u Friday the 13th i Halloweenu.

Maniac Cop nije remek djelo ,ali je zabavan trash koj uspješno miksa akciju,horror i nije ni u jednom trenutku dosadan film. Za sve ljubitelje old-school trash horrora.

Ocjena 4/5


Post je objavljen 31.08.2007. u 08:48 sati.