Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdesamobor

Marketing

CRNA TRAGEDIJA

Pet mrtvih i šest teško opečenih vatrogasaca tužna je bilanca požara koji je planuo na Kornatima. Kako saznajemo vatrogasci sa šibenskog područja danas popodne oko 17.15 sati su se na području Lučice gaseći požar zbog jakog juga u jednom momentu našli u vatrenom okruženju iz kojega se nekolicina njih nisu uspjeli spasiti.



U pomoć su im došli spasioci iz Zadra i Splita na čelu
sa Stipom Božićem.

- Teren je bio nepristupačan, pa smo ljude izvlačili sa dva helikoptera. Petorici na žalost nije bilo spasa. Oni se još nalaze na mjestu gdje su poginuli, jer tamo požar još traje i koliko znam ujutro će biti njihovo izvlačenje, rekao nam je kratko Božić.

Nakon izvlačenja teško ozlijeđenih vatrogasaca na splitskom heliodromu i bolnici Križine sve je bilo spremno za prihvat, a tamo su ih čekali župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader i zapovjednik JVP-a Split i zamjenik županijskog zapovjednika Felicijo Parčina. Zbog vjetra koji je puhao i tijekom kasnog popodneva, ali i zbog blizine zadarske bolnice, ozlijeđeni vatrogasci su s Kornata prebačeni u Zadar.Svi ozlijeđeni pripadnici su DVD-a Šibenik, te Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.
Tijela poginulih vatrogasaca ujutro će se izvlačiti iz vatrenog obruča.

Došao sam pružiti pomoć nastradalima i izraziti žaljenje što zadnjih dana vatrogasci na Jadranu gube živote. Ovo je katastrofa i obiteljima izražavam sućut, izjavio je župan.

Ovo je tužan dan za hrvatske vatrogasce koji su u samo 48 sati izgubili šest svojih kolega.

Liječnici se bore za živote petorice vatrogasaca
Oko 23 sata pet kola Hitne pomoći sa teško ozlijeđenim vatrogascima iz zadarske su bolnice, u pratnji policije, krenula za Zagreb.
Ozlijeđeni su u izuzetno teškom stanju, prikopčani na aparate i zračni bi transport, kako doznajemo od ministra zdravstva, bio preopasan.S njima su anesteziološki timovi, a u Zagrebačkim bolnicama na Traumatologiji i u KB Dubrava, sve je spremno za prihvat.Stanje preostale dvojice ozlijeđenih se stabiliziralo.Ostaju u zadarskoj bolnici gdje će tijekom noći biti operirani.Konvoj sa kolima hitne pomoći u ovim trenucima je na autocesti prema Zagrebu, pa se vozači mole za obzir kako bi ozlijeđeni što brže stigli do Zagreba.

Preneseno sa: NOVA TV
NOVA TV VIDEO


Preneseno sa VATROGASNOG PORTALA

Post je objavljen 31.08.2007. u 00:19 sati.