Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

U SVOM ELEMENTU

S prvim kapima kiše, te nekoliko stupnjeva nižim temperaturama i ja sam se dohvatila mog uobičajenog alata... miksera, omiljenih plastičnih posuda, pećnice...
Sladoled mi već ide na uši van, a kako su radovi u tijeku, volimo si nekaj poslatkati. U tu svrhu već neko vrijeme priželjkujem nepce počastiti kolačem kojeg, istini za volju, nisam radila od kad sam se udala... a tome bude u utorak ravno 14 godina!
Ne mogu reći da je nešto uspio, ali samo zato jer je nastajao u nastavcima. Već dugo nisam neki kolač tak radila. Tijesto i kremu jedan dan, pa je Mikica sve izmiksala drugi dan i stavila šlag, a pošteno smo ga probali danas (trećeg dana)!
Ne možeš prati i čistiti terasu i peći kolače! Bogu hvala na kćeri koja je to sve lijepo završila. U svakom slučaju je ovo jedan od rijetkih ljetnih kolača koji ne sadrže voće.

LEDENO NEBO

TIJESTO:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna

KREMA:
750 ml mlijeka
2 vanilin šećera
7 žutanjaka
5 žlica brašna (ili 2 pudinga okus vanilije)
20 dkg šećera
20 dkg margarina

2 vrećice šlag pjene

Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg. U snijeg najmanjom brzinom umiješajte šećer, a na kraju i brašno. Pecite u dobro namaštenom i pobrašnjenom plehu (protvi, tepsiji) normalne veličine oko 20 minuta na 180 *C.
Vruće preliti s 2 dl mlijeka u kojem ste razmutili malo šećera, a može i ruma.

Za kremu izmiksajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i brašno (puding), te ukuhajte u kipuće mlijeko. Kuhanu kremu ohladite, pa izmiksajte margarin i primiješajte kremi. Razmažite po hladnom tijestu, te cijeli kolač premažite šlagom. Služiti dobro ohlađeno.

Image Uploaded by ImageShack Toolbar

Dobar tek vam želim, i ugodan nastavak skupljanja recepata s mog bloga.

Post je objavljen 30.08.2007. u 21:49 sati.