Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro21

Marketing

Zašto bih zabranio photoshopiranje?

Više, manje svaki dan sam na internetu, na ovim našim portalima, čitam vijesti i gledam slike po njima ili gledam slike po ovim našim novinama, tjednicima i gledajući te slike kako se kaže, obično slinim.

Sve ljepša cura od ljepše, sve famoznija od famoznije, praktički cure su bez mana (muškarce ne gledam i ne zanimaju me).

Kako neke cure iz ove Lijepe Naše sretneš tu i tamo, vidiš da one i nisu baš tako savršene, mislim cure su lijepe ali savršenstvo baš i nisu postigle, barem ne dobar dio njih.

Sada tu na scenu stupa photoshop, sve neravnine, celulite, podočnjake, bore lijepo sakrije i mi dobijemo slike kojih se ne bi postidio nitko na svijetu.

I sve je to lijepo, divno i krasno.

Sada stupa na scenu druga strana medalje koja je malo manje blještava. Stupaju na scenu milijuni djevojaka, cura, djevojčica, žena koje u tim photoshopiranim slikama vide neke ideale, i što je najgore pokušavaju ih dostići bez obzira što vjerojatno znaju da je to nemoguće i da je to sve ili barem dio photoshopirano.

Kupuju se razno, razna šminka, sprave za mučenje, garderoba, svake godine iznova (ili svaki dan iznova). Dakako s malo ili nimalo uspješnosti (čast iznimkama).
Sljedeći korak ili korak koji ide usporedo s ovim prije, je izgladnjivanje kako bi se dobila figura idealizirane osobe. Dobivamo žene koje ne liče na žene (kosturi), dobivamo žene bolesne (bulimija i anoreksija), dobivamo iskompleksirane osobe koje se užasno malo cijene, a za dobar dio toga je zaslužan i fenomenalni program photoshop.

Image and video hosting by TinyPic

Iz tih razloga, ja bih zabranio photoshopiranje, retuširanje fotografija i sve ostalo što ide uz to.
Mislim da bi svijet bio malo bolji.



Post je objavljen 30.08.2007. u 16:02 sati.