Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdpsibenik

Marketing

Jel to taj Bajić!?!?




ZAGREB, 12. lipnja - Zlatko Bagarić bio je poslovan čovjek, rekao je u srijedu na suđenju u Remetincu svjedok Ivan Bajić (50), koji je od 1997. do 1998. bio »na usluzi« Bagariću i njegovoj obitelji.
Bagarića je Bajić upoznao u svom restoranu u Njemačkoj, a bio je dobar s njegovom majkom i ocem.
Bagarić je prema navodima optužnice bio šef »zločinačke« do srpnja 1998. godine, kada je ubijen, a na toj ga je »dužnosti« zamijenio Nikica Jelavić.
Posljednju godinu i pol Bagarićeva života Bajić se, tvrdi, nije odvajao od njega osim kad bi sačekivao ili prevozio njegovu suprugu i djecu. Pazio je, kaže, na kockarnicu, a svuda je nosio šefovu torbu s pištoljem i novcima.
Bagarić je, kaže Bajić, u Zagrebu boravio u hotelu »Interkontinental«, a tamo se »družio s elitom, poslovnim ljudima, političarima, generalima i ministrima«.
Iz tog vremena datira i jedan »incident«. Bagarić je naime, kaže Bajić, jednom prilikom »malo popio i pištoljem gađao nekakvu knjigu u predvorju hotela«. Uprava hotela nije mu međutim nakon toga uskratila gostoprimstvo.
U hotelu je boravio i aktualni haaški optuženik Mladen Naletilić Tuta, koji je s Bagarićem kockao, tvrdi svjedok.
Svjedok je također rekao da je pokojni Zlatko Bagarić imao neke firme i kasino, a planirao je otvoriti benzinsku crpku. Zlatko je, kaže Bajić, dugo bio u sukobu s Milanom Milanovićem, u čijoj je javnoj kući u Wiesbadenu radio sredinom osamdesetih. Milanović je navodno radio Bagariću o glavi zbog sukoba u lokalu u Wiesbadenu 1988. godine, kada je ranjen Zoran Petrović Ivica.
Miljenko Žaja Krojf (izdvojen iz postupka zbog zdravstvenog stanja) bio je dobar s Bagarićem, ali je »Zlatko stalno galamio na njega jer je Krojf često bio pijan«, tvrdi Bajić i dodaje da je Zlatko i inače znao galamiti na ljude jer je bio takav.
Ubojstvu svoga »šefa« u restoranu Dubrava, u vlasništvu braće Rodića, Bajić nije prisustvovao jer je drugi dan trebao voziti njegovu suprugu i djecu u Dubrovnik.
Ranije te večeri bio je s njim u restoranu Okrugljaku, gdje se Bagarić sastao s Josipom i Antom Gucićem, koji su ga pozvali na promociju svoje tvrtke.
Od optuženih Ivan Bajić poznaje Zorana Petrovića i Nikicu Jelavića. S Bagarićem, koji im je navodno bio šef, on ih nikad nije vidio.

Post je objavljen 30.08.2007. u 14:47 sati.