Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotternovosti

Marketing

J.K. Rowling ipak neće pisati krimić



J.K. Rowling, autorica sage o Harryu Potter, ipak neće pisati krimić.
- Sve je to šala, demantirao je Ian Rankin, škotski književnik koji je tu informaciju nedavno i plasirao u medije. Vijest da će Rowlingova okrenuti krimićima u prvi je mah iznenadila i njezinu glasnogovornicu, kao i njezina agenta, koji u vezi s tim nisu davali izjave.Književnica je viđena kako ponovno piše u kafiću… navodno, detektivski roman. Naime, "spazila" ju je
žena slavnog škotskog pisca kriminalističkih romana, Iana Rankina, autora lika Rebusa, kako piše u istom kafiću u kojem je prije toliko godina započela s onime što će kasnije prerasti u jedan od najslavnijih književnih serijala svih vremena.
"Moja žena je Rowling srela u Edinburghu dok je pisala detektivski roman. Divno je što nije odustala od pisanja i edinburških kafića", izjavio je Rankin. A Rowling, svjedoči Rankin, nije viđena u bilo kojem kafiću, već u Nicholson’s Cafeu i Elephant Houseu, gdje je, kao samohrana majka na socijalnoj pomoći, početkom 1990-ih počela pisati svoj prvi roman o Harryju Potteru.
"Uzet ću si koliko god vremena treba. Ideja o nasumičnom lutanju gradom, ulasku u neki kafić i spontanog započinjanja pisanja trenutno mi se čini fantastičnom" - izjavila je J.K. Rowling.
No šta je istina?Meni se čini da J.K. Rowling neće pisati krimiće.
Književnica se želi na neko vrijeme povući.


Post je objavljen 31.08.2007. u 07:49 sati.