Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skolamira

Marketing

Tematski kamp za srednjoškolsku mladež Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije (7-10.06.)

Tematski kamp mladeži, prema zaključcima Odbora Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, ove godine je uveden kao novi program namijenjen srednjoškolskoj mladeži Primorsko-goranske županije.


Seminar je održan od 7. do 10. lipnja 2007. godine u kući "Škole mira" u Mrkoplju. Mogućnost sudjelovanja u kampu ponuđena je svim gradskim društvima Crvenog križa Primorsko-goranske županije. Odazvala su se četiri gradska društva: Rijeka, Opatija, Krk i Novi Vinodolski. Sudjelovalo je dvadeset srednjoškolaca.

Radi se o četverodnevnom programu kojim je obrađen teoretski i praktični dio osnovnih znanja i vještina iz laičke prve pomoći. Također je proveden i dio koji se odnosi na realistični prikaz ozljeda čime su sudionici seminara naučili kako ozljede prikazati u što realnijem obliku i to koristiti kod svake buduće edukacije. Nakon održanog edukacijskog dijela programa provedena je simulacija nekih od ozljeda pri čemu su sudionici morali pokazati naučene vještine te samo snalaženje u nekim situacijama u kojima se mogu svakodnevno naći. Organizacijski dio je odradila stručna služba Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije za zdravstveno-socijalne programe.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Seminar je održala licencirana liječnica uz pomoć stručne suradnice iz Gradskog društva Crvenog križa Rijeka koja je provela realistični prikaz ozljeda. Ovaj seminar je samo prvi korak u ozbiljnijoj edukaciji mladeži. S obzirom da Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije priprema osnivanje Centra za intervencije u katastrofama, ovo je prvi korak u pripremama interventnih ekipa (među inima) za slučaj potrebe.

Opća ocjena nakon provedene evaluacije je da je seminar potpuno pogođen, ali da je potreban veći broj sati za stvarno učenje prve pomoći. Namjerava se nastaviti s ovim programom, vjerojatno uz suradnju i Gorske službe spašavanja Delnice koja je pokazala interes za suradnju na tom polju edukacija mladeži.

(V.Č. - Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije)


*prenešeno sa službenih stranica HCK - http://www.hck.hr/



Post je objavljen 15.07.2007. u 23:33 sati.