Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobika

Marketing

Bod u gostima

Proteklog vikenda je započelo natjecanje u prvoj županijskoj nogometnoj ligi Virovitičko-Podravske županije za sezonu 2007/2008.
NK "Mladost" je u prvom kolu gostovala kod lokalnog rivala NK "Sloga" iz Zdenaca i doma se vratila sa bodom.
Imao sam namjeru prije početka prvenstva napisati post o prelaznom roku ali zbog moje kronične lijenosti to nažalost nije učinjeno pa ćemo samo kratko rezimirati.
Klub su napustila dva odlična mlada igrača Marko Nemeth i Ivan Ugarković (napadački dvojac iz prošle sezone koji je zabio 31 gol). Momci su nas napustili prvi dan prijelaznog roka i to na nimalo korektan način. Otišli su u već spomenutu Slogu iz Zdenaca za obećanje da će primati 1500 kn mjesečno. Sretno im bilo.
I tako mi ostali na samo jednom napadaču,iskusnom Robertu Đurini koji je najavio da mu je ovo posljednja sezona i da će s njenijm završetkom završiti i njegova karijera.
Odmah su se svi mobilizirali i krenulo se u nabavku igrača pa su nam stigla 2 odlična napadača Podmanicki i Škulj,3 veznjaka Tresk,Kraljik i Petranović te povratnik u matični klub, iskusni obrambeni igrač Stipica Bušljeta. Sve odlični dečki i dolični igrači s kojima smo još jači nego lani.Ima tu još pokoja prinova (Vitman,Kemper) i povratnik nakon ozlijeda Ivan Jerbić.
Uglavnom,dobro smo se pojačali i najavili kandidaturu za sam vrh tablice tj. naslov prvaka.

Stipe Bušljeta:


Ileš sa Kraljikom,Škuljom,Treskom i Podmanickim:


No,vratimo se mi nedjelji i Zdencima.


NK "Sloga Zdenci-NK "Mladost" Čačinci 1:1 (Nemeth 2'/Škulj 35')


NK "Mladost": Tir- Jukić,Liović,Živković (od 65' Milak)-Babac,Kraljik (od 80' Petranović),Perković,Samardžić (od 75' Đurina),Čilog-Tresk,Škulj (od 87' Zubak)

Trener:Josip Nikšić-Joja

Čačinački Alkosi su organizirali gostovanje u obližnje Zdence na jedan recimo nesvakidašanj način-traktorom i platonom!!
A na platonu (uz Alkose)-tamburaši!!!! Sve je organizirao i osmislio naš vrli predsjednik Siniša Ileš-Ile. Dečki su se popodne lagano počeli okupljati iza 15 sati u vatrogasnom domi i ispred njega. Tuna je dovezao svoj traktor a Zoky je uzeo platon od svog dede Steve Tonkovića. Uslijedilo je lagano zagrijavanje glasnica zatim i hlađenje istih te nakon što su kupili dosta cuge potrpali su se po platonu i krenuli put Zdenaca uz odobravanja,pozdrave i osmjehe Čačinačkog življa.




Gaga je sjeo za volan i tako postao Oficijalni vozač Čačinačkih Alkosa! Ileš je koristio svoju visinu i svojim navigatorskim umjećem gagi olakšao manevriranje a Mrus je davao ritam bjesomučnim mučenjem ioanko prenapaćenog našeg jadnog malog potrganog bubnja (IMA LI TKO KAKAV DOBAR BUBANJ DA NAM DONIRA?) a i usput se otskandirala i pokoja uvredljiva poskočica poput Zdenačke Pičke prolaskom pokraj zdenačkih pašnjaka.




Iako put nije dalek,dečki su morali pokoji puta stati kako bi se napravila pauza za nesmetano pijuckanje i olakšavanje pritiska u mjehurima (teško je normalni piti na prepunom platonu pogotovo uz Gaginu vožnju).




Prilikom dolaska u Zdence,pred igralištem ih je dočekala rampa i dva nadobudna "momka" koji su mislili kako svima mogu naplatiti ulaznicu.Pokazalo se to kao utopija pošto je više momaka iskoristili trenutak nepažnje i prošlo na utakmicu mukte.



Zauzela se pozicija u debeloj hladovini,tamburaši su zatamburali koju i navijalo se velikim dijelom utakmice. Utakmice koju su domaćini otvorili ranim pogotkom (već u drugoj minuti).Trenutak nepažnje našeg golmana Saše Tira i stopera Bojana Živkovića iskoristio je "naš" Marko Nemeth i zabio nam gol.Tko će kome ako ne svoj svome. Samo,nije se trebao baš toliko veseliti tom pogotku.
Pogodak za Mladost je djelo Mire Škulja koji je još jednom pokazao da će biti pravo pojačanje (zabio je minimalno po jedan pogodak na svakoj utakmici koju je igrao u pripremnom periodu). Do kraja utakmice rezultat se nije mjenjao i završilo je pravednom raspodjelom bodova.
Naši su momci došli pozdraviti svoje vjerne Alkose koji su još jednom bili odlični i ovog puta pomalo nesvakidašnji pošto smo imali i tamburaše u pratnji.





Odmah nakon utakmice se kretalo za Čačince no kad su dečki došli do platona primjetili su da je izvršena sabotaža i da im je ispuštena jedna guma.Tamo se zatekla i policija koja je odmah napravila očevid a netko od lokalnih je dečkima ponudio pomoć i napumpao gumu kompresorom.



A kad se došlo u Čačince-počela je fešta koja je u DEFU trajala do dugo u noć uz svirku naših tamburaša (braća Milovac,Joža,Boris Sabolić i Željo Peček). Ja sam radio drugu smjenu i nisam bio na utakmici,došao sam u DEF u 22 sata i s dečkima popio pivo,zapjevao koju i prikupio informacije za post.
Iako je osvojen bod,pjevalo se i feštalo kao da smo osvojili naslov prvaka. A to vam je kod nas normalno. Rezultat nije presudan, glavno je da su svi dobri sa svima, da dečki ostavljaju srce na terenu i da nema zavisti i ljutnje.Malo je sredina u kojima postoji ovakvo nešto,ovakva simbioza navijača i sportaša,Jebeš ti utakmicu kad poslije nje svatko ode svojoj kući.



Navratite koji puta ove sezone u Čačince.Slijedeće kolo igramo doma u nedjelju,još jedan lokalni derbi sa NK "Crnac".
Veliki pozdrav svima!

P.S.Pošto ja nisam bio na utakmici molim aktere (alkosi,igrači) da svojim komentarima upotpune ovaj izvještaj i daju svoje viđenje.Hvala.

P.P.S. Vic za kraj:

Došao keramičar u javnu kuću i traži crnkinju.
Dođe on u sobu kad tamo crnkinja ko avion.
Kaže on njoj da se skine i okrene.
Učini to crnkinja i pita šta sad?
Sagni se, kaže keramičar.
Učini to crnkinja, a on se sagne, pogleda i kaže: u redu je, i plati.
Crnkinja sva u čudu upita: "To je sve?"
Ma da, htio sam samo vidjeti kako ide roza fuga na crne pločice.


Post je objavljen 29.08.2007. u 19:15 sati.