Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/waveofmutilation

Marketing

Vip INmusic Festival, 2oo7.

Ponekad je dovoljno da ste nekim stvarima, ljudima ili događajima samo blizu. Čak ih ne trebate ni vidjeti da biste ih osjetili.
Ova dva dana bilo je potrebno i slušati.


Vip INmusic festival je počeo u ponedjeljak, 27.o8., u 16:oo sati na Otoku hrvatske mladeži, u sklopu SRC - a JARUN, Zagreb. Završio je 29.o8. u rane jutarnje sate.
Da sad ne radim samo copy - paste pa da to nitko ne čita, odlučila sam napisati svoj doživljaj.

U ponedjeljak sam bila nekih 15 -ak minuta na Happy Mondaysima, ali me se baš nisu nešto dojmili. Onda sam bila nekih pola sata na New York Dollsima (Nokia Stage), do početka Sonic Youtha (Vip Stage) jer su oni kasnili. Iako mi inače NY Dolls imaju nekih jako dobrih stvari, počeli su s neke dve nezanimljive pjesme, a nastavili s lošom obradom Janisine ''Piece Of My Heart''.

Image Hosted by ImageShack.us


Sonic Youth... njih sam čekala. Bili su predivni i taaako dobri. (Imaju tu neku posebnu energiju čak nakon 25 godina zajedničkog djelovanja). Istina, nakon treće pjesme su napravili malo predugu buku, ali sve se dalo podnjeti nakon izvedbe ''Incinerate''. Kim Gordon (bass i vokal) je cijelo vrijeme skakala po pozornici za vrijeme ''Jams Run Free'' tako da su u svakom pogledu bili vrijedni i gledanja i slušanja.

Image Hosted by ImageShack.us


Jedino mi je žao što nisam stigla na TBF. Jbg. Bit će još prilika.

Utorak je počeo u iščekivanju Iggyja, ali prije njega je bilo još izvođača vrijednih gledanja. Majke su bile super, iako Bare izgleda kao da se još nije skinuo s heroina. Svirali su stare hitove :''Vrijeme je da se krene'' i ''Mene ne zanima''. (Teatralno su završili stihovima ''Povrati u rijeku pasji skote, hvala ti živote'')

Onda su na redu bili The Hold Steady. Njih su američki kritičari proglasili najboljim malim (indie) bendom. Mene su jako podsjećali na neke izvedbe Bruce Springsteena. Bili su OK, moram priznati da su me ugodno iznenadili.

Image Hosted by ImageShack.us


Prije Iggy & The Stoogesa (22:2o) još su nastupali Asian Dub Foundation. Oni imaju muziku kao neki mix između reggea, rocka, idijskih tradicionalnih pjevanja i hip hopa. Fora su za neki ples ili tak nešto, ali nisu moja vrsta muzika pa sve kaj velim bi bilo subjektivno.

I onda je došao Iggy, nakon što je njegov producent pola sata maltretirao ton majstore i tehničare. Iggy je, naravno bez majice i u uskim izblijedjelim trapericama, izletio na pozornicu u isto vrijeme kad i njegovi Stoogesi. Počeli su sa ''I wanna be your dog'', s istom pjesmom su i završili. Publika je dovršavala zadnje stihove iz refrena ''My idea of fun'' (refren: My idea of fun is killing everyone), a dvadesetak ljudi se popelo, izgrlilo ga i izljubilo prilikom ''No Fun'' (meni je ta pjesma osobito draga jer je to prva pjesma koju sam čula od Stoogesa). Iggy se prilikom cijelog koncerta penjao po zvučnicima, skakao u publiku, valjao po pozornici, pokazivao hmmm... stražnjicu i takve slične stvari. >Najbolje je bilo šta se poljevao cijelo vrijeme s vodom, dobro da ga struja nije ubila.

Image Hosted by ImageShack.us


I tako je završio Vip INmusic Festival. Stvarno je bio INmusic.

Kako smo mogli na broj 61555 poslati poruku da se pokaže na velikim screenovima koji su prikazivali nastup, jedan je klinac poslao poruku:

''hvala ti boze za rokenrol''

A svima vama koji niste htjeli na Vip INmusic Festival može biti samo jaaaaaaaaako jaaaaako žao. Stvarno je bilo super!

pozdraF
franceS

;~)


Post je objavljen 29.08.2007. u 15:08 sati.