Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/galjufova

Marketing

Očitavanje građana

28.08.2007 18:38 Business.hr/Hina: Stanari Galjufove posjetili Gradsko poglavarstvo

Stanari zagrebačke Galjufove ulice, koji se protive prometnom probijanju svoje ulice na Vlašku, bili su danas u Gradskm poglavarstvu kako bi se "očitovali o radovima" odnosno, kako su rekli novinarima, "ponovno izrazili nezadovoljstvo tim nezakonitim radnjama Gradske uprave".

Građani Galjufove ulice u Poglavarstvo su došli na temelju poziva iz medija.

Predstavnica stanara Galjufove ulice Mirna Lipovac novinarima je nakon sastanka rekla da su razgovarali s arhitekticom zaduženom za izdavanje lokacijskih dozvola i pravnikom koji su im predočili način probijanja Galjufove ulice. Lipovac je rekla kako su doznali da je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole zaprimljen 13. kolovoza te da će već idući tjedan biti izdana lokacijska dozvola.

Također je podsjetila da je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić u medijima izjavljivao da će "20. rujna imati građevinsku dozvolu i probiti tih nekoliko metara Galjufove ulice". Istaknula je da su doznali da prethodno nije bila izrađena nikakva studija izvedivosti, ali i da je rušenje stabla u njihovoj ulici počelo isti dan kada je i doneseno rješenje, iako je njime predviđen žalbeni rok od 15 dana.

"Grad će sam sebi izdati lokacijsku i građevinsku dozvolu i krenut će u proboj raskrižja Galjufove s Vlaškom ulicom", rekla je Lipovac i najavila da se "stanovnici Galjufove ulice s time neće pomiriti i da će tražiti da se ispita jesu li poštivana pravila struke, te ako nisu, tražit će povrat u prijašnje stanje".

Lipovac je ocijenila da su "stanovnici Galjufove ulice svojom akcijom puno učinili jer su razotkrili da se u Zagrebu radi bez dozvola" i da gradonačelnik Milan Bandić nije bio spreman za civiliziran dijalog s građanima, već im je poručio da se sve radi po zakonu. Podsjetila je da im je poručio "kome nije pravo da može prodat' stan i kupit' si grunt u Zagorju".

Sa stanarima Galjufove ulice i danas su bili predstavnici Zelene liste.

Prethodni događaj: Grad Zagreb poziva stanare Galjufove na očitovanje

Post je objavljen 28.08.2007. u 23:09 sati.