Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magicrocker

Marketing

Let's party!!! (part II.)

-E pa da znaš, Plačljiva Myrtle često dolazi ovamo. Pogotovo kad se dečki tuširaju.- rečem.
-Aha. Dobro. Gle, jedan ravenclawski bend ima probu u podrumima, pa sam mislio,ako želiš, da ih odemo poslušati.- izgovori on u jednom dahu.
-Što sviraju?-
-Rock.-odgovori on.
-Zašto smo još ovdje?-

Upravo sjedim na kauču i slušam,po mom mišljenju, najbolji amaterski rock bend ikada. Bend se zove Nightmare, a pjesma Runaway Train. Nije bilo puno ljudi, no oni koji su bili, uživali su.
-Slobodno?- upita.
-Pa naravno. Maloprije si sjedio tu.-
-I,što misliš?-
-Ryane, mislim da je dovoljno reći da 2 put,na moj zahtjev,ponavljaju pjesmu. Odlični su.-
-Dobro,-nasmije se-a što inače slušaš?
-Pa... od rocka najviše Gunse, Doorse, Nirvanu,nešto Pistolsa, Ramonese, Led Zeppeline, Soul Asylum, HIM, Nightwish, Linkin Park, a dobri su mi i Korn, Maideni i Alice Cooper. A ti?- On me gleda kao da izmišljam bendove, i to upravo tu pred njim.
-Što je?- upitam ga.
-Ništa, ništa. Samo sam zapanjen koliko bendova znaš. Ja slušam Gunse, Nirvanu, Beatlese, U2 i AC-DC.- Tada je bend završio s probom, pa smo nas dvoje krenuli prema Slytherinskoj društvenoj prostoriji vidjeti što je s tulumom. Za dlaku smo se susreli sa Snapeom koji je patrolirao hodnicima.
-Hej, hoćemo otići do Ravenclawske društvene?- upita me Ryan.
-Može.- I tako smo se počeli uspinjati zavojitim stubištima Hogwartsa. Ušavši u Društvenu (lozinka: smrdljivi tvor) zapljusnuo me val mirisa cigareta, pomiješanog sa ustajalim alkoholom. Ogledala sam se oko sebe i primjetila da je količina alkohola dvostruko veća nego kod Slytherina. Na podu se,umjesto tepiha, nalazila hrana, prazne čaše te hektolitri prolivenog pića,a na stolu na kojem su se prethodno spomenute stvari trebale nalaziti sada su sjedili/ležili parovi, toliko isprepleteni da se nije moglo raspoznati kome pripada koji dio tijela. Svi prozori su bili prekriveni zastorima u nijansama plave i crne boje, no dojam je kvarila cura koja je, pretpostavljam, glumila Tarzana vješajući se o njih kao da su lijane. Nasuprot kamina nalazila se improvizirana pozornica na kojoj su se trenutačno svađala dva čovjeka. Ryan me upoznao sa svojim društvom, no velika većina je bila vidno pijana tako da me se ujutro neće ni sjećati.
Naišla sam na Nicole koja je bila u pratnji meni nepoznatog tipa.
-Hej, odakle ti ovdje?- upita me.
-Ryan me doveo.Ti?- Uperi prstom u tipa i ode.
-Jesi za piće?- upita me Ryan
-Može, plamenviski.- odgovorim. Nakon sat i pol pijenja i uzaludnog pokušavanja da se zabavimo, bila sam 'pristojno pijana', kako bi rekao Adam. Njega sam vidjela kad sam izašla iz Ravenclawske društvene da udahnem malo svježeg zraka. Popila sam par plamenviskija, dvije ili tri juice vodke i...ne sjećam se dalje. Ne znajući kako, našla sam se na plesnom podiju. Inače mrzim plesati, ali ovaj put nisam imala ništa protiv.
-Oćemo do vaše društvene?- upita Ryan.
-Šta?- nisam ga čula od glazbe.
-Oćemo do Slytherina?- zadere se. Razumjela sam, pa sam ga povukla za ruku prema izlazu. Oboma nam je godila doza svježeg zraka. Hodali smo dvorcom, koji je više nego ikad izgledao da se vrti ukrug. Ili su to posljedice mog opijanja. Hodali smo prema tamnicama, i tek sam poslije shvatila da idemo prema Slytherinskoj Društvenoj.
-Ja sam zaboravila lozinku. Al' stvarno. Ne mogu se sjetit.- rečem kad smo došli pred ulaz.
-Pa ovo nije moguće. Što ćemo sad?-
-Pa, ovdje je zid. Možemo sjesti.- rečem i poletim prema zidu.
-Znaš, mi smo upravo odradili sve elemente spoja.- reče Ryan.
-Molim?-
-Pa, bili smo na tulumu, zatim na 'koncertu', u šetnji i na kraju sam te otpratio.-
-Hehe. Istina. Ali mi ipak nismo na spoju.- rečem. Tada je nastala ona neugodna tišina. Odjedanput mi se u glavi pojavila lozinka. -Gologuzi fratar- uzviknem i prolaz u Društvenu se otvori. Siđem sa zidića, a Ryan za mnom.
-Pa...ovaj...bok.- reče i nagne se prema meni. Pokušao me poljubiti.
-Ipak nismo na spoju.- odmaknem se i nestanem među hrpom ljudi.

To be continued...


Post je objavljen 28.08.2007. u 23:32 sati.