Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Dvorak: Don't Trust the Servers

Domaći ITC mediji su se uživili u onu You Have The Right To Remain Silent pa su prešutjeli vijest o problemima s WGA serverima.

O tom problemu piše Dvorak (Don't Trust the Servers ), ali on iz svega toga izvlači zaključak da je to dokaz kako se web based aplikacijama ne može vjerovati.

Dvorak je tu malo promašio loptu jer stvar je u tome da ne možete vjerovati nijednom računalu, bilo ono offline ili online, i nužno je da imate backup ili rezervno rješenje.

U ovom WGA slučaju je najveći problem što Microsoft nije imao rezervno rješenje, servere koji bi preuzeli zadatak od glavnih servera koji su zakazali. Redudantni serveri bi se trebali nalaziti na različitim lokacijama na svijetu za slučaj havarije. Izgleda da je trenutno rješenje s WGA serverima jedan vrlo veliki Microsoftov problem koji bi im se mogao razbiti o glavu ukoliko će još više funkcionalnosti njihovih proizvoda ovisiti o toj provjeri.

Dvorak je u pravu, WGA problem se ne može dogoditi Linux korisnicima, ali havarija servera može i zato pamet u glavu, a podatke na backup medij. A ako vam posao ovisi o dostupnosti nekog servera, onda morate imati rezervno rješenje.


Post je objavljen 29.08.2007. u 08:55 sati.