Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sandokans

Marketing

Extremni turizam

Povodom već uplaćenog aranžmana i preporuke MVP RH da se ne putuje u Grčku, e ja baš putujem.

Satelitska slika požara u Grčkoj
Image Hosted by ImageShack.us


Odbrojavam sate do četvrtka 30.08.u 13.30 kada ćemo se vinuti u nebeska "prostranstva" republike Slovenije iz koje ćemo direktno sletjeti na otok Karpathos, koji je smješten između Rodosa i Krete. Let traje 2,5 sata. Vremenski je Grčka bliže od Brača.

Image Hosted by ImageShack.us


Otok je živa pustinja. Čak je i naš Pelješac napučeniji i urbaniji, ali zato ovaj ima aerodrom na koji svakodnevno slijeću turisti uglavnom ili isklučivo radi windsurfinga.

Svakodnevno pušu vjetrovi od 7 bofora, ili 30-ak čvorova, ili 50-ak km/h, zvani maltemi (valjda maestrali). Nikad se ne gase, pušu od 0 do 24. Tamo kiša padne dva put na godinu. Sve što ostaviš na plaži bez nekog sidra odletjet će. Tako je Slovencu Alešu, kako on kaže, odletjela salama taman kada ju je htio pokriti kruhom da napravi sendvič.

Već nekoliko dana slažem popis stvari koje nosim na put:
1. kupaće gaće
2. odjelo za surf
3. trapez za surf
4. japanke
5. jakna za naveče
6. rezervne kupaće gaće
7. rezervno odjelo za surf
8. rezervni trapez za surf
9. obične gaće
10. ???

Image Hosted by ImageShack.us


U tamošjem surf centru nalazi se isključivo najbolja surf oprema koja u ovo doba možda i bude zamjenjena sa modelima 2008. godine. Tako je surferska mora "jesam li što zaboravio" i muka prilikom pakiranja stvari i opreme za put ovog puta izostavljena.

Tko voli nek izvoli


Post je objavljen 28.08.2007. u 14:37 sati.