Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

I don't believe in weakness, it costs too much

Svanuo je i ovaj dan. Dan kada ce drezdati raznorazni Elvisi, Michaeli Boltoni, Chrisovi de Burghi, te kompilacije od kojih dobijem apopleksiju ('The Love Album', 'Feelings', 'For the Woman in Your Life'). Kada ce benzinske imati jedan od najproduktivnijih dana ever: izbezumljeni primjerci roda koji nije zenski hvata se za poslijednju Titanic-slamku kupujuci taj nadasve najkvalitetniji poklon kojeg svaka zena zeli dobiti na TAJ dan: polupljesnivi kvazi-buket kupljen na BP ili Esso stanici. Iz ovog nesuvislog bulaznjenja da se zakljuciti da mi Valentinovo nije jedan od omiljenijih dana. Ako me hoces raspizdit do kraja samo mi daruj srceka u obliku balona, cestitki, i inih primjeraka: garantirano ugrizam. Zasto? Nemam nekakvog suvislog argumenta sa kojim bih mogla sad zabriljirati i opovrgnuti svakoga tko mi se usudi protusloviti. Jednostavno mislim da se ljubav ('whatever love is' - famozna Charlesova izjava nakon javnog obznanjivanja zaruka za Dianu, a svi znamo kako je TO zavrsilo) moze izreci na cirka 5,4 drugih nacina. Pa onda raznorazna kvazi-naklapanja u novinama, po teve, ma svugdje: kako napraviti ohoho-tako-super-dilishs afrodizijak hranu, pa najseksi sta ja znam donje rublje i tako dalje. You HAVE GOT to be ready for oh-so-sensual-LUUUUUURVE (lavor, molit cu lijepo, i to brzo). I opet stara taktika da si kaoti covjek nizeg ranga ako nemas to kome sve napraviti, ili ako to NE ZELIS napraviti na taj dan. Hm, da mi i sam Robert Downey Jr (jedna od babetininih najnovijih opsesija) glavom i bradom sad ovog trenutka bane sa smrmosenim buketom cvijeca pokradenog sa susjedovog vrta i Elton John Greatest Hits pod miskom, stala bih mu na nozurinu i zalupila vrata pred nosom. Ili ce biti da bih mu to napravila samo zato jer me je natjerao da odslusam onu kuruzu od pjesme I Want Love, samo zato jer se frajercina htjela pojaviti u video spotu. Uh, sto sve ne radim za ljubav...

I sad, kome se da, naravno (citaj: tko nema pametnijeg posla), moze me slobodno zamisliti kao jednu izuzetno dlakavu i ruznu zenetinu koja nosi tamnoplavi radnicki kombinezon i bakandze, zna popraviti kvar na autu i promijeniti gumu, ne cupa obrve i ne depilira se, ne sminka se, i koja ima obrijanu glavu. I svaka druga recenica joj je 'Prokleti muskarci'. Ali Valentinovo organski ne podnosim. I tocka. No, ipak, da ne budem totalni party pooper: svakome tko mi otpjeva/odserenadira/izrecitira barem jednu kiticu od dolje spomenute pjesme castim sa barem jednom porcijom cevapa (ljutih), luka i kajmaka. Primam narudzbe i za cvarke i burek. Pa da vidis onda derneka!

Tko zna-zna. Vrlo je efektno kada se covjek vraca natrag doma dobrano nacvrcan, negdje oko pola noci, nakon maratonskog ispijanja duplih porcija gin & tonica. Chris de Burgh, pojedi se!

A sad mi je vrijeme da zgibam jerbo si moram ici postucati bradu i brkove. I idem malo izvozati teretnjak kojeg inace voze zenetine mog kova, cisto toliko da ne zaboravim svoje korijene. A ako mi se bude dalo, ici cu iskopati par kanala vozikajuci bager tamo-amo. I smlavit cu par betonskih skarpi: to je, ono, za zagrijavanje. Nema odmora dok traje obnova!


Post je objavljen 14.02.2005. u 10:13 sati.