Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ana1981

Marketing

Best friends


Ne, ne, ja nemrem vjerovati kako glup film sam neki dan gledala. Bio je toliko glup da nisam mogla ugasiti kutiju od zamrznuća tijela od šoka. Zabezeknuta sam. Još uvijek. Iss kako je to bio glup i retardos film, ja nemrem bilivet.
Uglavnom, radi se o jednoj obitelji (otac, majka, sinčić, kakti promiskuitetna nećakinja koja je u biti deeply in love) i susedima (poremećena mlađa žena i naivan stariji suprug).
Majko moja kako glup film. Teško ga je opisati jer je sve glupo, ali nekaj bum probala izdvojiti.
Da, ovak, one dve su naj frendice. Ova kaj ima sina je liječena alkoholičarka, a njezin muž je jednom umočio u neku drugu while je bio oženjen i obećao je da neće više, tj. oboje su obećali da nebudu više. Nikad. Kao.
E, sad, onoj poremećenoj muž objavljuje (nakon kaj je kupila neku kakti super duper haljinu za 6.000,00 dolaros) da ne smije više trošiti jerbo je on bankrotiral. Poremećena se naljuti, skuha mužu kavu, ulije u termosicu, istucka neke tablete za spavanje, stavi mu prah u kavu i muž eksplodira u autu. Tj. auto eksplodira, tj. muž zaspi za volanom i ode u provaliju. I baš se ta provalija tam našla u tom trenutku dok je on zaspal. Baš u tom momentu. Kilometri i milje obične ceste, a on je zaspal BAŠ dok je prolazil kraj ogromne provalije. I nije stal dok je skužil da mu se spava, neeee, on je stisnul gas i preko neke livade ošo u provaliju. A auto je eksplodiral odma čim je prvi kotač ostao bez tla. Nevjerojatno.
Onda posle toga, poremećena skuži da pokojni mužek nije uplaćival životno i ne dobije 2.000.000,00 dolaros pa se okreće na frendičinog muža. Odluči ga osvojiti i udati se za njega. Stavi njegovom sineku prah od tableta za spavanje u kakao, kakti da prespava kod nje, da se muž od frendice uvjeri kak je ona (poremećena) dobra zbrinjavačica, odgovorna žena, sigurni ulov. Isto mu (mužu od frendice) u kavu stavi prah od tableta za spavanje i dok on spava, ona se trlja po njemu (?) i namiriši ga svojim parfemom (koji mu žena zapravo nije ni osjetila posle, al dobro, možda ima zaštopani nos). Sve to slučajno vidi ljubavnik od poremećene i snimi mobitelom pa ju poslije ucjenjuje, ALI, sreća u nesreći, poremećena mu stavlja prah za spavanje u sok (aha! preokret, nije kava!!) i ljubavnik zaspi za volanom (ko da sam to već negdi vidla..) i zaleti se u kamion. Srećom, preživi, pa ona dođe u bolnicu i ubije ga ubrizgavanjem nekog lijeka koji te na neku foru zaduši.
Najbolja stvar je ta kaj je poremećena prije bila neka bolničarka pa zna za kao taj neki nešto lijek ili kaj, od čega ti natekne grlo pa nemreš disati.
Jednu noć, dok frendica i muž spavaju, ulazi u njihovu kuću (očito otključanu) u štiklama (halo?), ode na kat, prođe kraj frendice u krevetu (u štiklama, halo!), zamijeni joj bočicu inzulina (bez boje) s bočicom tog nekog ubojitog lijeka (žute boje) i ode natrag doma. U štiklama! Ta frendica si inače ubrizgava inzulin pa (začudo) skuži da nekaj ne štima s bojom ali za svaki slučaj ode do frižidera provjeriti i, naravno, šokirano izjavljuje "Druge je boje."
Ma da?
E, a nekolko dana prije toga je poremećena umjesto inzulina u bočicu stavila votku koju si je frendica ubrizgala.
Taj put nije skužila da nekaj ne štima.
Vozila je pijana i odma su ju slikali u policiji ko kriminalca. Muž ne vjeruje da nije pila i počnu svađe.
Još jedna stvar, da, dok je došla jedan dan na kavu k frendici, poremećena joj (oh, koje iznenađenje) u kavu (naravno) stavlja prah za spavanje (sve si više mislim da je to neka reklama za tablete za spavanje - order now, rješava sve vaše probleme) i nakon kaj frendica zaspi, poremećena joj podmeće neku cugu kao da je pila. Jea rajt, liječeni alkoholičari baš u kući drže bar pun alkohola. U međuvremenu (da ubije dosadu) dok frendica spava, poremećena kocka on-line i prokocka 29.200,00 dolaros s frendičinog računa.
Dobro.
U biti, najvažniju ulogu u filmu ima ona promiskuitetna nećakinja koja dođe do ljubavnikovog mobitela (ljubavnik je ljubavnik od poremećene) i usput vidi snimku gdi poremećena veli da je starac otišao na poslovni put zauvijek i po tomu skuži da ga je zapravo ubila. Scena posle, policija opkolila kuću poremećene koja je zapravo kod frendice i pištoljem ju tjera da prepiše napisanu samoubilačku poruku. Pištolj opali, policajci se okreću (susjedne su kuće), ove dve se kakti bore, još jedan pucanj, i sad najnapetiji dio. Idu ona bolnička kolica, ali ne vidiš ko je ranjen/mrtav od njih dve. Napetost raste i konačno, vidiš poremećenu sa zamotanim i krvavim ramenom kak pruža ruku frendičinom mužu. Frendica nema ogrebotine.
E, sad. Mene zanima kaj se dogodilo s onom termosicom s početka filma i jesu li napravili obdukciju s tim mrtvim mužom? Ako jesu, kak nisu skužili da je bil nakljukan kakti tabletama za spavanje?
Jesu provjerili krv ljubavnika nakon kaj se zabil u kamion i skužili da je bil pod utjecajem tih nekih tableta za spavanje?
Kak je ta poremećena ušla neprimjetno u bolnicu odjevena u sestru i ubila ovoga?
Kakvi su to ljudi u bolnici da se međusobno ne poznaju? Mislim, sestre koje rade zajedno u istoj smjeni i sve.
Kak je poremećena ušla u kuću po noći u štiklama neprimjećena i zamijenila bočice?
Kaj još?
Da, wat d fak s tim tabletama za spavanje koje je ova zmlela u prah?? Pa kolko ona tih tableta ima?? Svakomu je nasipala u kavu, ili kaj već, tolko puno da bi čovjek zanemel čim bi progutal prvi gutljaj! A kao, niko nije ništ skužil.
Ne, nevjerojatan mi je film. Nemrem vam ja to opisati. Nemrem. To morate pogledati. Film je da zanijemiš. Ne znam kak bum smogla snage pogledati film. Bilo koji. Ikad.

P.S.-peticija je upalila, ove godine imam svih pet 7. razreda :)


Post je objavljen 27.08.2007. u 16:10 sati.