[Qauntdaun]
Qonačno godišnji ... (Q - 13),qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[Qauntdaun]
Qonačno godišnji ... (Q - 13)

Radim li i na godišnjem? Radim, ali se rad razlikuje što mogu raditi samo na onome što ponesem sa sobom pa je posao qoncentriraniji i neqim stvarima manje treba od početka do svršetqa. Nu, loša je strana da oslobođeni mozaq onda smišlja druge stvari qojima bih se mogao baviti te si stvara posao za iduću godinu. Odmor generira volju za poslom koji onda generira želju za odmorom. Nu, dosta toga.

Neću vam pričati ni što sam upravo završio (jer je neqi reklamnjaq od isqljučivo monetarne važnosti), ni što bih trebao odraditi na godišnjem. Ispričat ću vam zato o projektu koji je, u času doq ovo pišem, pet crteža od qraja.



Riječ je o svesqu nazvanom "144", stripu-nestripu koji će na 24 stranice od po 6 kadrova objediniti 144 moja autoportreta nastala qroz točno 144 dana. Je, tema je egocentrična kaqo se od mene i očequje, ali nešto drugo mi se isqristaliziralo qao zanimljivo tijekom rada: činjenica da, radeći samo po qadar dnevno, a to mi rijetqo odnese više od deset minuta, nacrtam svesqu za pet mjeseci. Što znači kaqo nemam opravdanja da barem svaqih pet mjeseci ne nacrtam svesqu. Što znači kaqo ... Ups, sqoro sam krenuo na propovijed! Neqa ostane samo na onome od maloprije i mojoj, ovaj čas čvrstoj, odluci kaqo ću se naqon "144" prihvatiti još jednog jednaqo blesavog projeqta koji će sam sebe neprimjetno oqončati nakon 5 mjeseci. Ili taqo nekaqo.

A sad linqovi qoje su ljudi poslali:

Najprije Matej qoji mi je, znajući za moju Moorofiliju, poslao linq na strip qojeg je Neil Gaiman napisao povodom Alanova 50. rojsnog dana.

Nakon Mateja - Matija, s podjsećanjem na svoj novi strip na Emisiji emocija.

Te qonačno Venes Alić (qoji nam se prošlog tjedna, sjećate se, javio iz Sandy Ega) s oglasom za posao:

Potreban inker za rad na 32 table stripa. Projekat ce biti spreman za tus za par mjeseci(krajem godine). Zanr stripa je fantazija. Neke od kljucnih rijeci: Carobnjaci, Macevi, Kraljevstvo, za sada nema Zmajeva. Ako ste zainteresovani, javite se na go@crazytwo.com radi dodatnih informacija glede stripa i kompenzacije za rad na stripu.Hvala.


I eto. Ustajem za manje od sedam sati, a moram još jedan draft scenarija preletjeti prije spavanja. Toliko od bloga moga do 20. rujna. Blogov kolac i mcnblog su isto na pauzi, ali uvijek možete ići tamo gledati i čitati stare, lijepe stvari.

Laku noć!

(mcn)

Post je objavljen 26.08.2007. u 23:08 sati.