Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ateizam

Marketing

Predizborna koalicija Kaptol-HDZ

Predizborna kampanja Katoličke crkve se nastavlja, pa se tako i Bozanić osvrnuo na nedavne komunističke zločine (1947.) kako bi djelomice diskreditirao i sam antifašizam. Naime, Bozanić kaže da je antifašizam sinonim za prikrivanje zločina, izazivajući pritom sumnju u to postoji li uopće poštenih partizana. Politikantska propovjed održana je na 60. obljetnicu ubojstva jednog istarskog svećenika, kojeg će Katolička crkva beatificirati po uzoru na Stepinca.

Ja bih samo dao svoje kratko viđenje događaja;

1. Katoličanstvo paravan za bogaćenje Vatikana

2. Nikada se svetim niti blaženim nije proglasila niti jedna žrtva Katoličke crkve (koliko ja znam).

3. Nikada se ne priča o zločinima koje je kroz povijest radila crkva, već samo o onima koje je (najčešće zasluženo) pretrpila.

4. I dan danas postoje svećenici koji simpatiziraju ustaški pokret (poput Vjekoslava Lasića), pa je za pretpostaviti da je takvih huškača poslije 2. sv. rata bilo mnogo više. Vjeruujem da su takvi najviše i stradali.

5. Za tragediju hrvatskog naroda uvelike je kriva Crkva u Hrvata, jer je sebe i narod svrstala na stranu koja je bila gubitnička, a sve to radi vlastitih materijalnih interesa (naime nacionalizacija dijela crkvene imovine bila je logična posljedica dolaska komunista na vlast).

Na kraju "presvetli" i nerazgovjetni kardinal Bozanić kaže: "Na razne se načine pokušava diskreditirati i ušutkati Crkvu. ‘Politička korektnost’ često nije ništa drugo doli laž i pokušaj kupovanja istine - poručio je kardinal."
što meni smrdi na predizbornu poruku: "Nemojte glasovati za SDP, jer će nas oni još više ušutkati, a nemojte zaboraviti da smo mi vaši dušebrižnici i vaš glas!"

Jutarnji list

Post je objavljen 25.08.2007. u 11:52 sati.