Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Ambrozija okružila dječji vrtić i stambene zgrade

pitomača
Malo tko bi povjerovao da dječji vrtić može biti okružen nekontroliranom rastu ambrozije. Iako u Virovitici postoji Udruga za borbu protiv ambrozije Virovitičko-podravske županije koja se trudi da pronađe ambroziju i poziva da se pokažu mjesta gdje raste nitko se ne odaziva za područje Pitomače. U Virovitici je ovih dana zabilježen rekordan broj zrnaca peludi - 200 PG/m3 zraka. Što bi tek izmjerili u Pitomači ? Nevezani razgovor sa liječnicima u Pitomači saznaje se da je zaista veliki porast odraslih i djece koji se pojavljuju sa simptomima šmrcanja i gušenja, vjerojatni uzrok pelud ambrozije. Nevjerojatno je da je ovaj “nasad” ambrozije samo 100m od ambulante.
Na općinskim web stranicama stoji vijest da će poljoprivredni inspektor ove godine na terenu provjeravati koliko se poštuje Naredba o obaveznom uklanjanu ambrozije (Narodne novine RH broj 90/06). Tako su svi odgovorni upoznati sa ovom obavezom za zdravlje ljudi.
pitomača
Stanari zgrada i roditelji koji koriste dječji vrtić ogorčeni su da im djeca moraju boraviti u ovakvom okruženju.
Pitaju se kako odgovorni ljudi i oni koji su dužni ovo otkloniti ne vide ovu ambroziju iako svakodnevno dolaze u dječji vrtić ili stanuju u ovim zgradama. Postaje smiješno davati obavijesti na radiju ili web portalima a opet ne vidjeti ambroziju kroz koju svakodnevno prolaze.
Ovim putem dobronamjerno pozivaju Pitomaca.net da prikažu slike ambrozije koja ih okružuje i da se pronađe način uklanjanja. Zanimljivo je da su ovi “nasadi” ambrozije samo 300 metara, zračne linije, od centra Pitomače.
Fotografije i tekst:Pitomača.net

Post je objavljen 23.08.2007. u 15:47 sati.