Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

OSVETA BESNIH BUBOSA


BUBULEJE – DRKADŽIJE 2-1 (1-0)


Da li i treća pobeda u ovom prvenstvu znači da su se Bubosi vratili na staze uspeha koje pamtimo prošle godine kada je ovaj tim zamalo poklekao u borbi za veliki pokal Mirka Bebice?
Posle kriminalnih izdanja iz proleća ove godine, igra je počela da se popravlja i u poslednjim utakmicama ligaškog dela prvenstva kada je među Bubulejama prevagu odnela defanzivna struja u neformalnim krugovima poznata i pod imenima „Branko Stanković“ ali i „Češka če(p)ka“. Posle iscrpne javne rasprave „Češka struja“ je uspela da nametne svoj program i ekipa se ponovo vratila taktici u kojoj se više razmišlja o tome kako zaštiti svoj gol, a manje kako ugroziti gol protivnika („ako damo gol biće pesme“ citat iz jedne čuvene izjave Zorana Srdića ex igrača Proletera kada je upitan šta očekuje od jednog gostovanja pokojnog Proletera).
Čini se ipak da je boljim rezultatima više kumovao povratak na gol O’Bibe koje se i prošle godine, a i zahvaljujući odbranama u aktuelnoj sezoni još jednom potvrdio kao verovatno najbolji golman u ligi.
Prethodne sezone standardni kapetan Tigrovina odlučio je da se ponovo više posveti bračnim obavezama i letnjim žurkicama, a da klubu više pomaže dragocenim savetima sa klupe i povremeno uđe u igru na mestu trećeg špica (umesto Pixija) kada za tako nešto postoji potreba. Na gol će se vraćati jedino ako O’ Bibok bude bio sprečen, kao za dve nedelje kada će se nalaziti na obalama Mramornog mora i pokušati da koliko-toliko upekne na samom kraju leta.
Na utakmici sa Drkadžijama, Bubosi su utakmicu počeli u sastavu: O Biba na golu, odbrambena linija Ćalo, Labud, Kuljina; istureni odbrambeni Čikalica i u samoj špici Cane. Na klupi se nalazio i još uvek nedovoljno leđno oporavljeni i emotivno obuzeti Bonkača, a robusni Bučer je kasnio sve pod firmom pojačanih očinskih obaveza.
Uprkos svemu tome i neverovatnoj sparini koja je sputavala sve igrače tog dana, Bubosi su krenuli veoma dobro i na samom startu preko Ćala ugrozili protivnički gol, ali je omaleni ali vrlo kompaktni golman Drkadžija bio vrlo pribran. Odbrana Bubosa je u tim momentima dosta dobro funkcionisala, iako je raspoloženi O’Bibok imao nekoliko solidnih intervencija. A onda su Bubuleje došle i do vođstva; jedan neuspešan napad neboplavih uspešno je presečen, usledila je odlična duga lopta u prazan prostor koju je znalački ispratio ove sezone vrlo raspoloženi Cane i ne pokušavajući da mnogo čapkuna sa njom odličnim polulobom savladao kompaktnog ali omalenog vratara Drkadžija! Goooooooooooooo-oooooollll!!!! 1-0
U međuvremenu, napravljene su i prve izmene među Bubosima i u igru su ušli pristigli tata Bučer i rekovalescent Bonkača koji su uneli još više živosti i pokretljivosti u bubulejskim redovima. Tako robusni Bonkača nije uspeo da iskoristi jednu zaista odličnu loptu kojom ga je kao tanjiru poslužio raspoloženi Bučer.
Na kraju poluvremena dobro poznati pad koncentracije i fizičke pripreme mogao je da košta Bubose primljenog gola. Zadnjih 2 minuta prvog poluvremena Drkadžije su prosto opsedale bubulejski gol. Samo izuzetna pribranost i raspoloženost O’Bibana sprečile su ih da izjednače iako su na samom kraju pogodili i stativu. U drugom poluvremenu vodila se ravnopravna borba, ali su se Drkadžije sve više stuštavale ka golu oranžista. U jednom neinspirativnom napadu Bubosa Labud je pogrešio u dodavanju i neboplavi su napravili kontru 3 na 1 u kojoj je njihov ponajbolji igrač tog dana izvesni Drkadžija u šarenim gaćama vešto predriblao požrtvovanog O’Biboka i smestio loptu iza njegovih leđa. 1-1.
Posle ovog gola ponovo je došlo do sada već tradicionalnih psihološko-koncepcijskih sukoba između Kulje i Bučera, ali to na svu sreću nije rezurtiralo pogoršanjem rezultata za Bubuleje. Obe ekipe su tada odlučile da idu na pobedu, a ne da čuvaju jedan bod. Drkadžije su konstantno pretile preko Vlade i ostalih, a za Bubose su šanse propustili Kulja, Bonkača i Ćalo. Na kraju trud se isplatio ipak oranžistima. Bučer se još jednom hrabro stuštio po levoj strani, onda je proigrao Bonkaču koji je očajnički između dve Drkadžije pokušao da šutira ili centrira (?), sve je to pomno pratio i Ćalina i dočekao loptu na drugoj stativi odakle ju je rezantnim i prekrasnim dodirom smestio u gornju malu mrežu drkadžijskog gola. Gooooooooo-oooolll!! 2-1 i samo minut do kraja! Premalo vremena je ostalo za deprimirane momke u neboplavim majcama i to je bio konačan rezultat utakmice i nova tri boda za Bubuleje. Uspeli su Bubosi da se dostojno revanširaju za petardu koju su na proleće pretrpeli od neugodnih Drkadžija!
Solidna zaliha od 10 bodova na kontu, garantuje Bubulejama miran odmor u predstojećem kolu kada su po rasporedu slobodni, a posle toga očekuje ih teška tekma za zahuktalim Kurvobanditima. No, u Bubulejama poručuju da u svakoj utakmici do kraja prvenstva idu na pobedu i da ih uopšte ne interesuje u kakvoj su formi njihovi protivnici.


sa lica mesta
McFather


Post je objavljen 23.08.2007. u 12:43 sati.