Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Art & music fest

Na zahtjev slušatelja i čitatelja Svid Bloga, (također i insajdera festivala) donosim kratki osvrt na Art & Music festival.
Dakle, bend Repetitor je već bio proglašen za pobjednika prije nego što su odsvirali svi sasatavi iz konkurencije. Je li riječ o namještaljci (???) budući da bend ipak nije tako dobar. Naime, oni su meni djelovali kao neki sastav koji služi za zagrijavanje na Ri – Rocku. Drugim riječima, kao da su se našli pred par dana i onako neuvježbani počeli skupljati iskustva.
Takvi bendovi su često simpatični zbog entuzijazma koji se očituje u njihovoj želji da uspiju nešto prikazati kroz instrumente kojima još ne vladaju, ali ta simpatičnost nipošto ne može biti razlog da se nekoga proglasi pobjednika na tako prestižnom festivalu.
Ipak je to muzičko natjecanje, a ne «Miss simpatičnosti».
No, ne tvrdim da se mora cijeniti jedino tehničko znanje sviranja, ali neki nužni uvjeti, poput držanja ritma i dobrih pjesama ipak bi trebali biti zadovoljeni da bi netko dobio nagradu.
Dakle osim potencijalne namještaljke imamo i totalne pogrešne kriterije za izbor pobjednika.
Ali te nagrade s festivala su ionako precjenjena, jer, ovo govorim iz iskustva, poznato je da se rijetko osvojene nagrade na kraju i aktualiziraju.
Naime, ili se bendu formalno osigura 60 sati besplatnog snimanja, ali u studiju koji je prazan i bez uvjeta, pa se tako nagrada nit ne može konzumirati, ili, pak, ugovor o snimanju ploče se svodi na to da se bendu samo omogući kontakt sa diskografskom kućom, što se može učiniti i bez pobjede na festivalu.
Ipak to je samo manje loša strana jednog zakon festivala što uvjek garantira dobru zabavu i kojemu želim još bilijon godina postojanja.
MT

E,ovako:ja se osvrćem na gornji navod mog kolege Marina. Jer se ne slažem s njegovom kvalifikacijom namještaljke oko beogradskog trija. Naime,bio sam nazočan samo prvu večer na A&M i imao sreće ih vidjet. I čut.
Oba su osjeta bila potpuno obuzeta. Pozitivom.Volim takvu vrst prangijanja.Boli me briga ako bubnjarka ispada iz tempa, gitartista urla a malo pjeva,basistica nesigurno petlja po instrumentu!
Bit je da su pun pogodak,da su mladi i da piče po nekoj varijanti noiza i tipičnog BG/NS stila. Dakle, nakon ča sam odgledao njihov nastup u sebi dernuh: Ovi moraju dobit!
Tako i bi.
Šarmantni i neodoljivi, s malo iskustva, istina ali otkad bi to trebao bit neki kriterij?
Ča se mene tiče Miss simpatičnosti! I zvuka kojeg volim.
Ali ipak da se zna – nisam odgledao drugu večer pa nemam pojma kakvi su bili ostali konkurenti,stoga je moj sud čisto subjektivan i neutemeljen.
Repetitor su me se stvarno dojmili.
Pitam se da li je bilo zaista boljih...nikad neću saznat jer ne vjerujem tuđim prosudbama.
VS


Post je objavljen 23.08.2007. u 10:31 sati.