Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

...COLONIA...


…izgleda da je to već postalo navika da kod mene na blogu gostuju autori sa drugih blogova…ovog puta na TINOLOVCI gostuje voditeljica službenog FAN CLUBA COILONIA…Sanja Jergović…povod ovom gostovanju je pravi blogerski rat kako bi to neki nazvali ili oštra razmjena mišljenja kako ja to zovem na blogeru..odnosno na mom drugom blogu …colonia-tino.bloger.hr
...doista pale su teške riječi..oštri mailovi..čak iz fan cluba colonia donose informaciju kako postoji mogućnost da i određeni mediji objave razvoj ove žustre rasprave koja je na momente imale sve oblike svađe…no osobno mislim da je vrijeme da se zasada stane na loptu u interesu svih nas koji coloniju slušamo ali i zdravog razuma uopće…tim prije što je na službenim stranicama fan cluba colonia…coloniafan.bloger.hr..objavljen članak isprike..ja se također pridružujem tome…isto tako važno je naglasiti i prijedlog SANJE JERGOVIĆ koji mi se čini razumnim te ga ovim putem prihvaćam i pohvaljujem..a to je da se na kavi nađemo moja MALENKOST,SANJA I TOMISLAV ( kameni )…razgovor uvijek dobro dođe i ne može štetiti nikome…sad malo o članku koji mislim objaviti..ja se naravno sa nekim stvarima u dopisu slažem sa nekim ne..ali mi smo kao ljubitelji glazbe koju colonia izvodi JEDINSTVENI kao jedan kad treba braniti interese grupe colonia i tu među nama nema razlike i nema dvojbe…bili mi članovi fan cluba ili ne…ja sam još davno nosio u sebi ideju o osnivanju alternativnog fan cluba colonia..ali ne onakvog kakvih je u hrvatskoj masu..već onog koji bi članstvom..organizacijom i po svemu bio ravnopravan ako ne i bolji od službenog fan cluba…jer ja sam takav i ne volim sredinu ili će biti najbolji ili ga neće biti…kako se u dopisu kaže..ja malo karikiram…sad sanjamo..a kad se probudimo..tko zna što će biti…

...gost autor...SANJA JERGOVIĆ...FAN CLUB COLONIA...

Na ovom blogu mogli smo pročitati mišljene vlasnika o fan clubu grupe Colonia. To mišljenje tumačimo kao izraz njegovog nezadovoljstva odnosom grupe Colonia prema njezinim fanovima. Zašto? Zbog toga jer sve vezano uz ostvarivanje prava članova isključivo odobrava i omogućuje sama grupa. Fan club je stoga zajedničko dijete Ire, Borisa i Kamenka. Fan club nije niti institucija koju Valentino toliko spominje, niti organizacija, niti išta slično. Stoga naučimo pojmove:
Institucija ili organizacija upravlja znanjem na temelju iskorištavanja znanja zaposlenika. Upravljanje znanjem odnosi se na niz postupaka koji koriste organizacije da bi identificirale, stvorile, prezentirale i distribuirale znanje za ponovno korištenje, osvještavanje i učenje preko organizacije.
Iz ovih pojmova općeg znanja i kulture vidljivo je da fan club nije niti može biti išta od navedenog.
Fan club grupe Colonia osnovan je u trenutku največe ekspanzije popularnosti same grupe. Njegovo osnivanje nije bio ničiji hir, želja niti posljedica obožavanja već sama potreba najpopularnijoj hrvatskoj grupi. 50 godina unazad najpopularnije svjetske grupe imaju potrebu za fan clubovima. Sve te grupe ili pjevači članovima fan cluba smatraju svoje obožavatelje koji se mogu identificirati njihovom iskaznicom evidentiranom pod brojem. Omogućuju im posjećivanje nastupa po najpovoljnije mogućim uvjetima, podjelu promotivnih materijala i prisniji odnos. Voditelj fan cluba mora biti osoba od povjerenja koju osobno poznaje svaki član grupe počevši od pjevača do pomoćnih vokala i montažera. Od voditelja se očekuje da bude upoznat sa karakterom članova i prema vlastitoj procjeni daje mu se ovlast da člana fan cluba dovede do pjevača. Ukoliko pjevač doživi ikakvu neugodnost od člana fan cluba, odgovornost snosi voditelj. Stoga voditelj službenih fan clubova popularnih estradnih zvijezda treba biti ozbiljna osoba čvrstog karaktera i stava.
Iz navedenih pravila kojih se pridržavaju svi članovi udruženja svjetskih fan clubova u koji je primljen i službeni fan club grupe Colonia prije nekoliko godina. Od tuda vjerujem proizlazi i Valnetinova riječ «bahatost» usmjerena na rad grupe i fan cluba. Pitate se zašto grupu i fan club stavljam pod isto okrilje ovdje? Odgovor pronađite u četvrtoj rečenici ovog dopisa, također iza pitanja «Zašto?».
Prve dvije godine rada fan club imao je časopis «IRAzin» u kojem je također objavljivao (kao sad na blogu www.coloniafan.bloger.hr ) osvrte sa koncerata, najave koncerata, novosti vezane uz grupu kao i osvrte drugih javnih ličnosti (Severina, Dvornik, Babić...). Također je obljavljivao i radove svojih članova i nagrađivao najbolje. Na blogu ne objavljujemo radove jer današnje doba informatizacije članove fan cluba ne nadahnjuje za crtanjem i kreativnim izražavanjem, a kompilacije skinutih slika sa interneta ne smatramo njihovim uratkom, jer nisu autentični i jedinstveni, te bez odobrenja vlasnika fotografa ne objavljujemo slike.
Članovi fan cluba dolaze sa svih svjetskih kontinenata. Točan broj članova ne želimo objavljivati na ovom blogu jer vlasnik nije član istoga i nismo stekli povjerenje u njega. Njegovo iznošenje privatnih detalja same voditeljice samtramo kršenjem ljudskih prava. Voditeljica nije javna ličnost jer fan club nije niti institucija niti organizacija, što smo utvrdili na samom početku ovoga članka.
Malo smo vas upoznali sa pravnim stanjem fan cluba. Što je njegova budućnost? Dok postoji Indira kao pjevačica grupe Colonia postojat će i ovaj fan club koji će i dalje članovima omogućavati više navedene mogućnosti. Do sada imali so samo jednu nezadovoljnu članicu fan cluba koja je tražila isključivanje. Kao nezadovoljstvo navela je privatne obiteljske razloge. I danas čuvamo njezino dirljivo pismo u kojem se oprašta od nas.
Mnogi mladi pokrenuli su alternativne (sekundarne) fan clubove sa kojima smo u dobrim odnosima i kontaktima. Oni su također članovi službenog fan cluba i mi im pomažemo koliko god smo u mogućnosti. To su sve pristojna mladež koje ovim putem pozdravljam!
Osobno, moram priznati da sam u nekoliko navrata razmišljala o svojoj eventualnoj zamjeni. O tome sam naravrno i razgovarala sa članovima grupe. No vrlo malo je osoba u koje bi članovi grupe imali povjerenje, pa i ja, koji bi bili sposobni obavljati tu odgovornost savjesno. Ovdje ću imenovati Katarinu, Mirelu, Jasminu i Ines. Da je Dragan (grupacolonia.bloger.hr ) stariji i bliži hrvatskoj metropoli uvrstla bih ga u ovaj popis jer se pokazao kao vrlo pametan, vrijedan i fin mladić, sa dovoljnom dozom «bahatosti» ukoliko zatreba. Smatram da bi i on bio kadar jednako kvalitetno i «pegristi si jezik» kada treba kao i «odbrustiti» bukvalno i direktno stvarno stanje stvari.
No probudimo se iz ovog sna, ja ću i dalje biti voditeljica fan cluba kao što i Indira pjevačica grupe. Ukoliko imate pitanja, primjedbe i pohvale slobodno pišite na mail: info@coloniafanclub.com.hr . Jamčimo vam diskreciju mailova prema općim pravila interneta. Ukoliko zatražite, možemo objaviti vašu pohvalu ili kritiku te ju proslijediti u pisanom (printanom) obliku članovima grupe Colonia.
Ukoliko posjedujete iskaznicu fan cluba možete se najaviti mailom da stavimo vaše ime na popis diskoteka ili dvorana gdje se održava koncert kako bih vam grupa Colonia omogućila besplatan ulaz. Ne zaboravite u mailu navesti broj vaše iskaznice! Ukoliko vlasnik diskoteke ne odobrava besplatan ulaz manager grupe Colonia ugovara popust članovima fan cluba uz predočenje iskaznice. To je već utvrđena višegodišnja praksa, stoga vas za sada srdačno pozdravljam uz stihove moje najdraže pjesme: zauvijek tvoja u dobru i zlu!


Sanja Jergović





Post je objavljen 23.08.2007. u 01:59 sati.