Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sanas

Marketing

Svako zlo za neko dobro

Ako si upravo u nekim velikim sranj..ma ili ljepše rečeno krizama, frkama, problemima onda ćeš bijesno frknuti na ovaj naslov. Ako si upravo pobijedila tu neuništivu zvijer koja se zove koma, bed , a možda i izazov ili sakrivena prilika, onda ćeš sa tajanstvenim osmjehom spoznaje kimnuti glavom i suglasiti se sa mnom. Zašto ovo drugo, (jer ovo prvo ti je savršeno jasno i samo ti nikako ne odgovara na tvoje uporno pitanje : Zašto se sve to baš mora događati upravo i jedino MENI?)??

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Sigurno si high, uznesena , letiš ako si savladala neku naizgled nepremostivu poteškoću i ponosna na sebe i puna pobjedničkog ushita. Cijeli svijet je tvoj, sve ima smisla, a upravo dobivena bitka daje ti snagu i vjeru za sve slijedeće bitke.
A sad, malo usporedbe sa tzv. Izmišljenom realnošću, sa filmovima. Znaš one filmove gdje opaki narednik maltretira jadnog vojnika, gdje skupina cool cura muče neuglednu siroticu, gdje jadni, pokvareni bolesnog uma stražar muči bespomoćnog zatvorenika, gdje šef tiranin maltretira svoje zaposlenike? Ili još bolje, frustrirani profesor stalno se iskaljuje na darovitom, ali buntovnom učeniku . I cijela drama i zaplet, sve udiše tvoju snažnu želju da onaj potlačeni, žrtva da pobijedi, da se digne , usprotivi da pokažem onom gadu gore, da preokrene situaciju u svoju korist. Naravno, u flimu se to obično dogodi i žrtva postaje jača, sposobnija, samostalnija i postaje i moralni i stvarni pobjednik. A sad, daj se sjeti svog tiranina, svog malog ili velikog mučitelja, svojeg strogog oca ili zahtjevne majke, ili već nekog tko te tako beskrajno iritira da bi ga odmah utopio u kapljici vode ( može i kiseline, da se sigurno nikad ne vrati). E, pa znak, to ti je tvoj osobni životni trener, ona osoba koja će te u životu najviše naučiti, koja će iz tebe izvući maksimum snage, prkosa, volje sposobnosti i kojoj ćeš jednom zahvaljivati što ti je posvetila vrijeme za torturu i baš tebe tako dugo imala na piku. Ja sam ti po tom pitanju jako bogata, imam cijelu kolekciju likova velikih tiranina i sitnih tlačitelja, opakih mučitelja i nemilosrdnih narednika, «marinaca». Slijedeći puta ću ti pričati o Ženi Zmaju i Podloj Svinji(PS skraćeno), o dva lika od kojih drugom, PS-u mogu zahvaliti za postojanje moje dvoje djece a prvoj (ŽZ skraćeno) čelični stav mirnoće suprotstavljanja svakoj nepravdi i ledenom mirunepostojanja straha od ikoje živuće osobe. I zato, ovom prilikom im beskrajno zahvaljujem što su mi podarili takve životne poklone, a u znak zahvale opisat ću neke sitnice iz njihovih života, u kojem su se dotakli mog. Dakle živjeli dugo Svinje i Zmajevi, a pogotovo oni zamaskirani u ljudsko obličje.


Post je objavljen 21.08.2007. u 21:22 sati.