Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iglice

Marketing

ljetna majica

Image and video hosting by TinyPic
prednji dio majice

Model ljetne majice bez rukava
Upotrijebljeni materijal: razni ostaci efektnih pređa crne, sive i bijele boje(s kvržicama u raznim bojama); količina: 250-300 grama; veličina 38-40; igle br.4 i 3,5; kukica br. 4
Ovaj model sam izradila kada sam pohađala «Malu kreativnu radionicu» pod vodstvom dizajnerice Marije Jilek koja je dizajnirala prototip modela.
Model se radi od trokuta na prednjici i leđima.
Počima se kukicom br. 4 nižući lančić od 130 očica. Podići iz svake očice iglom br. 3,5 po očicu pletiva iz lančića. Naznačiti središnje dvije očice končićem.
Prijeći na igle br. 4.Oplesti krivu stranu. U sljedeće, a tako i svakom narednom redu oduzimati očicu na početku, dvije iz naznačene središnje i jednu na kraju reda.Ponavljati oduzimanje sve dok ne opletete istokračni trokut. Kada ste ga opleli podignite očice (65) na desnom kraku trokuta i kukicom produžite lančić od sljedećih 65 očica . Ponovite dizanje očica kao i u trokutu prije. Pletite oduzimljući jednako kao prije u svakom pravome redu.Ispletite i lijevi trokut.Ponovite pletenje trokuta i na leđima ,(kombinirajte materijale i boje po želji).
Kada ste završili obadvije strane dobili ste kostur budućeg modela. Da bi ga skroz oblikovali podignite očice po hipotenuzi trokuta na sve četiri strane uvijek morate imati isti broj očica.
Sada oblikujete rub ili pasicu prema struku . Pasica se podiže isto kao i vertikale i plete se do struka.
Sada oblikujemo izreze oko ruku – primijenite isti postupak kao i kod pasice, s tim da oduzimate ispod pazuha (svaki pravi ili drugi red do tri puta oduzimljući po dvije očice da bi se izrez zaokružio na mjestu gdje se spajaju vertikalni šavovi.
Ukoliko vam je izrez na leđima i prednjici predubok, podignite očice trokuta u krug i opletite pasicu toliko visoku koliko želite da zatvorite izrez.
Time bi vaš posao bio okoncan. Uživajte u nošenju.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 20.08.2007. u 19:43 sati.