Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rhcpfans

Marketing

.....Hillel Slovak......



-rođen 13.4.1962. u Haifi,u Israelu.Kad je imao pet godina preselio se zajedno sa svojom obitelji u Los Angeles,California.
-Grupa Red Hot Chili Peppers je osnovana 1983. u dnevnoj sobi u Hollywoodu,osnovali su je četiri prijatelja iz srednje škole Fairfax,Anthony Kiedis,Hillel Slovak,Michael Balzary-Flea i Jack Irons...
- Bend je ubrzo postao poznat po svojim otkačenim live nastupima, na kojima su se članovi benda pojavili goli sa navučenom čarapom preko penisa. Nakon nekoliko nastupa za njih se je zainteresirala izdavača kući EMI, 1984g. počinju sa snimanjem albuma «Red Hot Chili Peppers», ali prilikom snimanja tog albuma bend su napustili H. Slovak i J. Irison. To se je osjetilo na njihovom albumu koji nije postigao previše veliki uspjeh. 1985. godine objavljen je 'Freaky Styley' sa J. Ironsom i H. Slovakom koji su se vratili. Uspjeh je ipak zaobilazio Red Hot Chili Peppers do trećeg albuma 'The Uplift Mofo Party Plan' iz 1987. godine koji je počeo zauzimati pozicije na top ljestvicama da bi slijedeće godine uslijedio je 'The Abbey Road EP' sa pet pjesama.



On i Flea su išli u istu srednju školu-Fairfax,a nakon nekog vremena je u tu školu došao i Anthony Kiedis i njih su se trojica počeli sve više družiti i tako osnovali njihov prvi bend koji se zvao Tony Flow and the Miraculousy,a pridružio im se i bubnjar Jack Irons.Kasnije su promjenili ime benda u Red Hot Chili Peppers i kad im je krenulo malo bolje Hillel je na veliku žalost preminuo;(...,a Jack Irons je napustio bend jer je doživio živčani slom nakon njegove smrti.



- Nakon duge borbe sa drogama Hillel Slovak je preminuo 25. lipnja 1988. godine od prekomjerne doze heroina. I to je ozbiljno pogodilo bend za čije se postojanje tada činilo da je došlo kraju, ali dogodilo se upravo suprotno iako se Irons pozdravio zauvijek s bendom. U čast Slovaku snimljen je album 'Mother's Milk' 1989. godine sa novim članovima: Johnom Fruscianteom - koji je bio vjerni obožavatelj grupe - i Chad Smithom. Album je doživio vrlo dobar uspjeh. Slijedeći korak koji su učinili Peppers bio je i odlučni u njihovoj karijeri - album 'Blood Sugar Sex Magik' pod producentskom palicom Ricka Rubina u vrlo kratkom periodu postao je veliki hit zahvaljujući pjesmama 'Give It Away', te zasigurno vječno najpoznatijom 'Under the Bridge'-Anthony pjeva pjesmu o izgubljenom prijatelju,a taj prijatelj je Hillel.









Post je objavljen 20.08.2007. u 12:51 sati.