Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/avrilbigfan

Marketing

Kurt Donald Cobain rođen je 20. veljače 1967. u Hoquaimu, savezna država Washington. Roditelji mu se razvode 1976. Christa Novoselicha upoznaje 1986. i s njim osniva grupu Nirvana. Prvi album "Bleach" snimaju 1989. za neovisnu tvrtku SubPop, a 1991. za Geffen snimaju drugi album "Nevermind" koji ih dovodi na vrh popularnosti. Kurt se 1992. ženi s Courtney Love, ali nakon albuma "Incesticide" i "In Utero" Cobaina nalaze mrtvog pored ispaljene sačmarice u njegovu domu u Seattleu 8. travnja 1994. Kremiran je i njegov je pepeo rasut po rijeci Wishkah. Za vas smo odabrali neke od nabitnijih ulomaka iz knjige s Kurtovim riječima, u kojima govori o sebi i svom odnosu prema uspjehu i glazbi, kao i što misli o drugim bandovima koji su pošli njegovim tragom.

Kurt Donald Cobain (20. veljače 1967. - 5. travnja 1994.),američki glazbenik. Lider, gitarist i pjevač grupe Nirvana, koja je obilježila devedesete.
Rođen je u Aberdeenu, Washington. Roditelji mu se razvode 1976. Nakon razvoda neprekidno se seli od roditelja do raznih rođaka. Sa 16 godina je završio na ulici. Iz tog razdoblja potječe pjesma "Something In The Way". Krista Novoselica upoznaje 1986. i s njim osniva grupu Nirvana. Prvi album "Bleach" snimaju 1989. za neovisnu tvrtku SubPop, a 1991. za David Geffen Records snimaju drugi album, "Nevermind" koji ih dovodi na vrh popularnosti, ponajviše zahvaljujući antihimnom "Smells Like Teen Spirit" koja će promjeniti povijest glazbe. Primjerice tv postaja VH1 blok glazbe devedesetih naziva "Smells like the 90's". Nitko nikad nije otkrio o čemu je zapravo Kurt pjevao u "Smells Like Teen Spirit". Kurt se 1992. ženi s Courtney Love, ali nakon albuma "Incesticide" i "In Utero" Cobaina nalaze mrtvog pored ispaljene sačmarice u njegovu domu u Seattleu 8. travnja 1994. Kremiran je i njegov je pepeo rasut po rijeci Wishkah.

Rođen je u Aberdeenu, Washington. Roditelji mu se razvode 1976. Nakon razvoda neprekidno se seli od roditelja do raznih rođaka. Sa 16 godina je završio na ulici. Iz tog razdoblja potječe pjesma "Something In The Way". Krista Novoselica upoznaje 1986. i s njim osniva grupu Nirvana. Prvi album "Bleach" snimaju 1989. za neovisnu tvrtku SubPop, a 1991. za David Geffen Records snimaju drugi album, "Nevermind" koji ih dovodi na vrh popularnosti, ponajviše zahvaljujući antihimnom "Smells Like Teen Spirit" koja će promjeniti povijest glazbe. Primjerice tv postaja VH1 blok glazbe devedesetih naziva "Smells like the 90's". Nitko nikad nije otkrio o čemu je zapravo Kurt pjevao u "Smells Like Teen Spirit". Kurt se 1992. ženi s Courtney Love, ali nakon albuma "Incesticide" i "In Utero" Cobaina nalaze mrtvog pored ispaljene sačmarice u njegovu domu u Seattleu 8. travnja 1994. Kremiran je i njegov je pepeo rasut po rijeci Wishkah

Kurt Cobain je 1989. razbio svoju prvu gitaru i legenda je rođena. Nirvanu su osnovali Kurt Cobain, Krist Novoselic i Chad Channing 1985. u Aberdeenu... U lipnju 1989. su snimili prvi album Bleach a nakon turneje su izbacili Chada, kojeg je zamijenio Dave Grohl.1991. su izdali prvi važniji album Nevermind, taj album je prodan u više od 10 milijuna primjeraka i izbacio je glupog Jacksona sa vrha američkih top lista. Za uspjeh tog albuma zaslužan je hit "Smells Like Teen Spirit" koji se neprestano vrtio na MTV-u. Nirvana je tada bila na turneji i Kurt je tamo upoznao Courtney Love s kojom je nakon toga bio u vezi i 1992. su se oženili. U prosincu iste godine rođena je Kurtova kćer Frances Bean Cobain. Tjekom karijere Kurt je sa svojom ženom počeo uzimati heroin i ubrzo mu je to prešlo u naviku. 1994. Nirvana je krenula na novu turneju koja je prekinuta zbog Kurtovog predoziranja u Rimu. Krajem ožujka Cobain je krenuo na odvikavanje u Los Angeles, ali je več 1.travna pobjegao iz centra i vratio se u Seattle. 5.4.1994 se ubio pucajući si u glavu... njegovo tijelo je 8.4. našao električar koji je postavljao sigurnosni uređaj. Nakon njegove smrti Grohl i Smear su osnovali grupu Foo Fighters, a Novoselic je otišao u grupu Sweet 75.

Kurt Cobain i Nirvana su legende i živjet će vječno...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us







Post je objavljen 20.08.2007. u 01:59 sati.