Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Vratite djecu roditeljima!

Dana, 4. lipnja 2006., rodeni su blizanci Tomislav i Matej Najduček, koje je osječki Centar za socijalnu skrb [CZSS] odmah nakon rođenja oduzeo roditeljima pod izlikom siromaštva. Najdučeki imaju još četvero starije djece, koja žive s njima pa ne stoji činjenica, da se nisu sposobni brinuti o novorođenčadi. Stariji blizanci Branko i Renata, prošle su godine primili posebnu nagradu za najosmoškolce i s obzirom na socijalni status - 1000 kn za odličan uspjeh.

U srpnju 2006., blizance su smjestili kod udomiteljice koja nije mogla adekvatno brinuti o njima. U rujnu 2006., dječaci su ponovno prebačeni u Dom za nezbrinutu djecu Klasje. Tri puta su završili u bolnici zbog dehidracije, bronhitisa i upale pluća, a da to nitko nije javio njihovim roditeljima.

U ožujku 2007., Županijski sud u Osijeku je donio odluku da djeca u Domu ostaju do 2008. godine, a onda je poništio nakon žalbe odvjetnika Širića. Žalba je prihvaćena, jer je tijekom postupka nedvojbeno utvrđeno, da je socijalna radnica Ruža Kuna bez razloga oduzela blizance iz njihovog doma (ili sa razlogom, naime socijalna radnica je rekla roditeljima da postoje bogati ljudi koji žele usvojiti blizance, što je na sudu porekla!!) Socijalna radnica je smijenjena sa svog položaja i sad radi kao odgojiteljica?! Postoji sumnja, da je socijalna radnica pokušala prodati blizance.

Dana, 21. lipnja 2007., blizanci su trebali biti pušteni doma. Unatoč tome što je odvjetnik Stjepan Širić pokazao rješenje o puštanju djece, u Domu su rekli da oni imaju novo rješenje. No, nisu ga htjeli pokazali čak niti policiji već su zaključali vrata i otjerali prisutne. Odvjetnik je najavio tužbu protiv CZSS-a i kaznenu prijavu protiv osoba koje sprečavaju da se blizanci vrate kući.

Priča je objavljena u 24 sata te je redakcija podmirila troškove odvjetnika Širića, da pomogne obitelji, da vrate svoju djecu, koju su im nepravedno oduzeli.

Potrošila se velika svota državnog novca na dom i zamjensku obitelj, ali nikome od državnih službenika nije palo na pamet, da taj novac ulože u obitelj koja to u potpunosti zaslužuje.

Pomozite im, POTPIŠITE PETICIJU: Peticija

Peticiju je za sada potpisalo preko 1000 ljudi, među njima i jedna mlada holywoodska glumica.

Jedna od liberalnih ideja je, da se djeca odvoje od roditelja. Umjesto, da djecu odgajaju roditelji, liberali se zalažu za to, da ih odgaja država i državne institucije. U školama se uvodi nastava dopodne, tako da djeca budu u školi i popodne u slobodnim i izvannastavnim aktivnostima, tako da što manje vremena provedu s roditeljima.
Za djecu je jako bitno, da ih odgajaju roditelji i da dovoljno vremena provode s njima. Domovi i odgojne ustanove nikada ne mogu zamijeniti roditelje. Žalosno je, što neki socijalni radnici imaju srce od kamena i više misle na to, koliko će novaca strpati u džep, nego što brinu o dobrobiti djece. Djecu treba vratiti roditeljima, a ne ih smještati u domove i hladne državne ustanove.




Post je objavljen 18.08.2007. u 21:15 sati.