Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

PROSLAVA BLAGDANA BDM. KRALJICE U PODBRESTU

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
U nedjelju 19. kolovoza, nekoliko dana prije blagdana BDM Kraljice, svečano misno slavlje u filijalnoj crkvi župe Orehovica, u Podbrestu s početkom u 11,00 sati, predvodit će generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Ivan Godina. Tom će prilikom blagosloviti završetak radova na uređenju okoliša crkve koji je proteklih tjedana uređen zahvaljujući najvećim dijelom doprinosu samih vjernika, donacijama Općine Orehovica i ostalih donatora.
Ujedno ćemo se spomenuti prve godišnjice smrti prvog Varaždinskog biskupa Marka Culeja, koji je 2003. godine blagoslovio ovu crkvu nakon, za čiju je izgradnju i Varaždinska biskupija darovala financijsku pomoć onda kad je bilo najpotrebnije.
Predstavnici vjernika ove župe poslije će podne položiti cvijeće i upaliti svijeću na grobu dragog biskupa Marka te sudjelovati u svetoj misi u Varaždinskoj katedrali, koju će o prvoj godišnjici smrti predvoditi naš mjesni biskup mons. Josip Mrzljak.Na sam blagdan Marije Kraljice (22.8.) svečano misno slavlje u 19,00 sati predvoditi će mr. Josip Janković, župnik iz ovog Sela na Dravi, a nakon misnog slavlja slijedit će svečana procesija s Marijinim likom i svijećama.


Post je objavljen 18.08.2007. u 17:49 sati.