Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometnistrucnjak

Marketing

Tri utakmice, nula bodova

Kao što sam i najavio u utorak, očekuje nas šest teških europskih iskušenja u kojima će svaki osvojeni bod biti odličan. Prve tri utakmice su odigrane, prva tri poraza smo zabilježili. Netko će reći da nije bilo pošteno ili zasluženo, ali rezultat je ono što se pamti. Nažalost. Jeli to realnost hrvatskog nogometa pokazat će uzvarti za dva tjedna, uzvrati do kojih ćemo po novinama tražiti ova i ona objašnjenja i opravdanja loše igre ali nećemo priznati ono najvažnije: trenutno su sva tri naša predstavnika lošiji od svojih protivnika.
Najviše je pokazao Dinamo i zbog toga i ima najviše šansi u uzvratu. Odlično postavljena igra, uvažavanje ali ne i strah od velikog protivnika, jako dobre individualne partije. Sve su to preduvjeti za jako dobar rezultat, a ako ćemo biti iskreni i realno sagledati situaciju, Dinamo ima jako dobar rezultat, rezultat koji su mnogi željeli prije početka prve utakmice. Nažalost, tek nakon utakmice su shvatili da su mogli i više. U Zagrebu treba prije svega pobijediti u jednoj psihološkoj utakmici. Ali u toj utakmici protivnik nije Werder, protivnik je mladost Dinamovih igrača. Glavnu ulogu trebaju odigrati stariji i iskusni igrači ne srljajući previše jer i pobjeda od 1-0 je dovoljna za prolaz u LP.
Što se tiče igre najviše me razočarao, ili bolje reći prizemljio Slaven Belupo. U hrvatskim okvirima to je momčad koja kroz brzu igru, odlična kretanja i taktički dobro postavljanje kontrolira većinu utakmica, ali protiv Galatasaraya smo vidjeli koliko je HNL nisko. Turci su bez 3-4 vrlo važna igrača laganom igrom držali kontrolu cijele utakmice. Ne kontrolu utakmice rezultatski već samo inicijativom na terenu, igrom, te tako naznačili da su mnogo bolja momčad od Slavena kojeg je na igri držao neumorni trkač Sopić. Ostaje žal za propuštenom prilikom Šehića, možda bi stvari završilei bolje da je pogodio onaj zicer.
Za Hajduk ne mogu puno reći jer sam gledao samo prvih 20-ak minuta utakmice koju bih najradije nazvao „run and gun“ igrom. Hajdukova obrana je izgledala grozno dopustivši da svaki prekid bude poluprilika za goste koji također nisu briljirali na početku utakmice. Da je Cernat pogodio iz indirekta stvari bi krenule malo drukčije, možda bi upisali i pobjedu ali nije bilo sreće. Inače, Cernat kao igrač, kao veliko pojačanje Hajduka me nije nimalo impresionirao. Riječ je o igraču kojega bilo koji malo kvalitetniji zadnji vezni igrač može spremiti u džep. Dobro, možda ne bilo koji ali njegova kvaliteta bi se mogla isplatiti najviše u južnoameričkom nogometu koji ne traži puno obaveza, u kojemu igrači njegovih tehničkih predispozicija ne igraju obranu uopće. Nešto slično Riquelmeu koji bista u argentinsloj ligi a u Europi baš i ne uspijeva nešto posebno napraviti. Njegovi potezi su dobri za našu neprezahtjevnu publiku, sve je to lijepo za oko ali učinak je vrlo malen. No, on će se sigurno ove godine nakupiti i asistencija i golova, pogotovo u utakmicama kao onoj protiv Intera gdje protivnik prestane trčati u 30-oj minuti.


Post je objavljen 18.08.2007. u 15:06 sati.