Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

U centru Poreča bivši ministar iznajmljuje ilegalnu građevinu

Kad ministar ilegalno dograđuje i uzurpira javni prostor - onda se može čekati, pa čak i dozvoliti iznamljivane turistima
Na prije više od mjesec dana postavljeno pitanje o legalnosti iznajmljivačke rabote bivšeg ministra Zvonimira Medvedovića nismo dobili odgovor suvisliji od generičkog „da se sve radi po pozitivnim propisima RH“. A što je pozitivnoga u tome da se braniteljima ruši njihova sirotinja, dok neki drugi koriste sporo sudstvo, usput još i iznajmljujući ilegalni objekt?

Sve je počelo 13. srpnja ove godine kad smo gospođi Lijani Juričan iz Ureda državne uprave u Istarskoj županiji poslali zahtjev za informacijama o legalnosti apartmana koje je u Ronjgovoj ulici sagradio Zvonimir Medvedović, bivši ministar u Vladi RH.

Spomenuli smo joj brojne napise raznih medija te tražili pojašnjenje po kojim je dokumentima odobreno iznajmljivanje i izdana kategorizacija objekta u predmetnoj građevini.

SVE PO POZITIVNIM PROPISIMA (ALI IZ 2004.)

Gospođa Juričan nam je na prvi upit odgovorila „da je Medvedović rješenje o kategorizaciji objekta i rješenje o odobrenju za pružanje usluga građana u domaćinstvu dobio 03.08.2004. godine na osnovu kompletne dokumentacije, a da su rješenja donesena na osnovu pozitivnih propisa RH koja su važila u trenutku izdavanja rješenja“.

Budući je rješenje očigledno izdano za staru, nedograđenu zgradu, tražili smo od gospođe Juričan da nam dostavi fotokopije dokumentacije temeljem koje je za predmetnu građevinu dozvoljeno iznajmljivanje. Gospođa Juričan nas je nakon toga nazvala i rekla da bi najbolje bilo kad bismo došli u njen ured, platili 20 kuna biljega i onda „redovnim putem“ zatražili potrebnu dokumentaciju...


Cijeli tekst pročitajte na www.parentium.com

Post je objavljen 18.08.2007. u 14:38 sati.