Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/emorulz

Marketing

a sada mal0 c0py paste

Em0 je glazbeni žanr i mas0vni tinejdžerski p0kret u k0jemu je naglasak na “0tv0ren0sti prema sv0jim em0cijama, najčešće 0nim tužnima”. U radikalnijem izdanju em0 se veže i uz tinejdžersku depresiju, nezdrave intr0spekcije te gl0rifikaciju sam0ozljeđivanja. K0mentat0ri subkulture nazivaju ga p0sljednjim velikim tinejdžerskim fen0men0m, mn0g0 većim 0d g0tha k0ji se u sv0m najl0šijem 0bliku manifestira kr0z depresiju i mržnju prema sam0me sebi, a u najb0ljem 0bliku kr0z hipersenzibiln0st, sramežljiv0st i crni hum0r.

Tajno bratstvo

Emo generacija u određenoj mjeri funkcionira poput tajnog bratstva. Pravi emo klinac ne smije “priznati” da je emo te na takav deklarativan način “autati” svoju subkulturu. Pripadnost se izražava slušanjem emo i screamo bandova, komuniciranjem sa svijetom preko internetskog foruma MyPlace te darkerskom modom u kojoj prevladavaju crna odjeća, blijedi ten, crne ekstenzije, naočale s crnim rubovima, crna šminka oko očiju u maniri Johnnyja Deppa iz “Pirata s Kariba”, cipele i torbice s uzorkom zebre ili leoparda, crne majice s imenima bandova, uske crne traperice te bandane koje prekrivaju stvarne i lažne ožiljke od samoranjavanja.

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-08-18

Tipični emo klinac opisuje se kao “Rimbaud u šoping centru”. On je tinejdžer iz prosječne suburbijske obitelji, “koji se pretvara da je gay”. Život shvaća na iznimno melodramatičan način, najmanji problemi na koje nailazi dobivaju goleme razmjere, a na vlastiti život gleda kroz razne katastrofične scenarije”, kako objašnjava Samantha, 20-godišnjakinja s Long Islanda.


Iako konzervativni kolumnisti pišu da emo promiče “kulturu rezanja”, svojim bandanama i narukvicama emo klinci najčešće simuliraju samoranjavanje. Štoviše, emo subkultura u određenom segmentu promiče zdrav život (koliko je to već moguće kod tinejdžera koji dane i noći provode na internetu, a sport smatraju ideološki nepoćudnim). Premda antidepresiv Zoloft neki nazivaju službenom emo tabletom, i droga, i alkohol i cigarete ne smatraju se poželjnima.

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-08-18

emo je tradicionalna tinejdžerska subkultura koja se izražava kroz emocionalnost i miroljubivost, a pubertetsku agresiju često usmjerava prema unutra. Od hipija emo preuzima usmjerenost prema hipersenzibilnosti i duhovnosti. Od novoromantičara i darkera preuzima modu i crni kič. Od grungera preuzima poziciju društvene izopćenosti.Čini se da u emo supkulturi internet ima veći značaj od glazbe.

..i tak0c t0 ja nasla na netu..i prek0pirala..pa za 0ne k0ji neznaju nek citaju..
mislim ipak i ja sam nes naucila p0st0 neki kazu da neam0 p0jma..mda
jea..da i k0me smeta 0vaj bl0g neka ne d0lazi..0v0 je sam0 d0sda napravila..al p0cel0 mi se svidjat..hh..pa zat0 i pishem n0 d0r0..0de ja sada aee p0oo0o0o0saa svima..btw: pepa ce da pishe iducji p0st..mda
papa

EDIT: ten0 nis ti em0..wink

by: ja^^




Post je objavljen 18.08.2007. u 11:17 sati.